Ova meksička juha od slanutka i kvinoje je kao da ste poslužili tacose u zdjelici. Zdrava, a tako fina, ova juha vraća energiju
U potrazi za novim, nešto malo drugačijim okusima, kuhinje drugih zemalja sjajna su inspiracija. Meksička kuhinja poznata je po snažnim okusima, a ovu proteinski bogatu juhu vrijedi isprobati.
Potrebni sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 srednjeg crvenog luka, nasjeckanog
- 1 mala jalapeño papričica, narezana na kockice
- 3 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1 žličica čilija u prahu
- 1/2 žličice kima
- 1/2 žličice sušenog origana
- 1,8 l pilećeg ili povrtnog temeljca
- 250 g kvinoje
- 440 g slanutka iz staklenke
- 250 g smrznutih zrna kukuruza
- 3 rajčice, narezane na kockice
- 1/3 šalice nasjeckanog peršina
- 1 avokado, narezan
Priprema:
U loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
Dodajte crveni luk, jalapeño i češnjak te dinstajte dok sve ne omekša.
Začinite solju, paprom, čilijem u prahu, kimom i origanom.
Dodajte temeljac i kvinoju. Zakuhajte, zatim smanjite vatru i kuhajte 12-15 minuta, dok kvinoja ne omekša.
Dodajte slanutak, kukuruz i rajčice i kuhajte dok se sve ne zagrije i ne pomiješa.
Poslužite posuto nasjeckanim peršinom i avokadom kao ukrasom.