RECEPTI ČITATELJA

Ova mozzarella s patlidžanima topi se u ustima

23.08.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Ukusna mozzarella, patlidžani, šampinjoni i svježi bosiljak dobitna su kombinacija za brzo gotovo i fino jelo

Sastojci:

2 srednje velika patlidžana
2 rajčice
oko 10 komada šampinjona
3 vrećice mozzarelle
nekoliko listova svježeg bosiljka
maslinovo ulje
začini - sol i papar

Priprema: patlidžan očistite i narežite na ploške. Posolite i ostavite da pusti gorčinu. Malo ga iscijedite. Rajčice izrežite na ploške, mozzarellu na kockice, gljive propirjati na par kapi maslinovog ulja, bosiljak oprati. Vatrostalnu posudu namažite s malo maslinovog ulja pa slažite redom patlidžan, rajčice, gljive, patlidžan...

Na vrh stavite mozzarellu i bosiljak, posipajte sa soli i paprom, zalijte sa još malo maslinovog ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite otprilike oko 25 - 30 min. Recept nam je poslala čitateljica Maja Šiško


Svoje omiljene lagane ljetne recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala