SIMBOL PRAVDE

Ovaj horoskopski znak grozi se svađa, veliki je majstor pregovaranja i borac protiv nepravde

22.09.2024 u 15:37

Bionic
Reading

Kardinalni zračni znak, čija vladavina počinje kad i astronomska jesen - ove godine 22. rujna, zračnog je elementa i pod vlašću Venere, planeta ljubavi, ljepote i putenih užitaka

Pripadnici Vage na glasu su kao veliki esteti, romantičari i društvenjaci koji loše podnose samoću. Budući da imaju urođenu potrebu za skladom, od samoće im teže padaju samo narušeni odnosi.

Pogledaj detaljni horoskop

Groze se svađa i nastoje ih izbjeći pod svaku cijenu. Zbog toga su u većini slučajeva spremni na kompromise, ali to ne znači da će dopustiti drugima da ih gaze i zanemaruju njihove potrebe. Koliko god bile otvorene za dogovor, toliko su dovoljno pametne da polako i neprimjetno dovedu vodu na svoj mlin. Uvjereni da je ispalo po njihovom, drugi često ni ne opaze da su Vage te koje su dobile što žele.

Vage su sjajni pregovarači

Njihova ih pomirljivost u spoju s pronicljivošću i diplomatskim talentom čini sjajnim pregovaračima, koji vješto ublažavaju tenzije, izglađuju sukobe i zavađenim stranama pomažu pronaći zajednički jezik. To čine i zbog sebe samih, jer ne podnose da u njihovom okružju vlada napetost.

  • +5
Bella Hadid je Vaga, rođena je 9. listopada 1996. Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vrlo su senzibilne pa ih takve situacije pogađaju puno više no što se na prvi pogled može zaključiti. Spas od toga, naročito u dječjoj i mladenačkoj dobi, ponekad traže bježeći u svijet mašte i uživajući u umjetničkim djelima, koja utjelovljuju njihovu potrebu za skladom, simetrijom i ljepotom. Iako su sklone ovozemaljskim (čitaj: prehrambenim, odjevnim i erotskim) užicima uglavnom znaju zadržati mjeru.

  • +14
Catherine Zeta-Jones je Vaga, rođena je 25. rujna 1969. Izvor: Profimedia / Autor: Jean Pierre Fizet / AFP / Profimedia

Simbol pravde

Rado odlaze na kulturna događanja i kreću se u biranom društvu, jer su im prostaci, primitivci, a pogotovo agresivci izrazito odbojni. Nasilje je nešto čega se istinski užasavaju, osim manjine Vaga, koje nisu Venerin, nego hiperambiciozni, hladni i kruti tip Saturna, drugog planeta koji sudjeluje u oblikovanju Vagine ličnosti.

  • +5
Monica Bellucci je Vaga, rođena je 30. rujna 1964. Izvor: Profimedia / Autor: Geisler-Fotopress GmbH / Alamy / Alamy / Anna Maria Tinghino / INSTAR Images / Profimedia

Također su vrlo osjetljive na nepravdu, te dovoljno objektivne da sporne situacije sagledaju sa svih strana kako bi donijele pravičan sud. Vaga je ne bez razloga simbol pravde. Ponekad im za donošenje odluka treba vremena jer 'važu' različite opcije, želeći dobro promisliti o cijeloj stvari.