Ljeti mnogi preferiraju laganija jela, poput ribe koja je uvijek odlično rješenje osobito kad niste raspoloženi za višesatni boravak u kuhinji
Za ovaj ukusan i zdrav obrok kojeg će uspjeti pripremiti i oni koji nisu najvještiji u kuhinji, nećete potrošiti više od 20 minuta!
Za ovaj riblji ručak ili večeru, potrebni su vam fileti lososa i povrće, a posebnu mu aromu daje umak od kopra.
Losos i kopar doista su savršen spoj uz malo orašastih plodova, a oko ovog jela nećete se namučiti.
Sastojci:
- 1 file lososa
- 4 šparoge
- 3 male mrkve
- malo češnjaka
- 30 g kopra
- 1 šaka oraha
- maslinovo ulje
- Sol, crni papar
Priprema:
Šparoge operite i odstranite najvlaknastiji dio. Operite i ogulite mrkvu. Posložite povrće u lim za pečenje, dodajte malo ulja i soli i ubacite u pećnicu. Kad je gotovo izvadite i stavite sa strane.
Losos u međuvremenu poškropite limunom i začinite te pecite sa svake strane na tavi dok ne dobije boju u sredini (oko 5 minuta ili dulje ovisno o debljini komada).
Ukoliko preferirate manje pečen losos, pecite ga manje i obrnuto. (Možete ga stavite u mikrovalnu na 2 i pol minute). Za umak pomiješajte zelenu salatu, kopar, češnjak i orahe s 2 žlice maslinova ulja.
Poslužite losos uz povrće i kopar, zelenu salatu i umak od oraha. I vaš ukusni obrok je gotov!