Trešnje su za mnoge omiljeno sezonsko voće, a obzirom na pomalo neuobičajene gotovo ljetne vrućine za ovo doba godine, nitko nije oduševljen idejom preznojavanja u kuhinji pa su najtraženije brzopotezne slastice
Kremasti talijanski sir mascarpone izvrstan je 'partner' voću, pa nećete pogriješiti ako ga spojite s trešnjama ili višnjama.
Osvježajući desert priprema se brzo i lako te je idealno osvježenje za trenutke kad želite nešto slatko, a ne da vam se satima motati oko pećnice.
Sastojci:
200 g trešanja
1 staklenka džema od trešanja
250 g mascarpone sira
200 ml vrhnja za šlag
60 g šećera
Priprema:
Ohlađeno vrhnje umutite sa šećerom. Kad je gotovo, dodajte mascarpone sir i nastavite mutiti dok ne dobijete homogenu kremu.
Trešnje dobro operite, očistite od koštica i prepolovite. U pojedinačne staklenke (zdjelice ili čaše) na dno stavite sloj džema od višanja. Dodajte 4 ili 5 žlica kreme od mascarponea i ukrasite s nekoliko polovica trešnje.
Na kraju ukrasite s nekoliko listića mente. I dobar tek!