Banana kruh uvijek je dobra ideja, osobito ako su vam ostale prezrele banane s kojima ne znate što biste i samo se povlače po smočnici
Kao doručak, međuobrok ili zdravi snack između obroka, popularni banana kruh je uvijek odlična ideja, a posebno je ukusan u u varijanti koja uključuje suho voća poput grožđica ili marelica te slatke sirupe poput agavinog umjesto 'tradicionalnog' šećera.
Sastojci:
3 vrlo zrele banana
100 g zobenih pahuljica
100 g integralnog brašna
4 žlice agavinog sirupa
2 žlice kokosovog ulja
2 jaja
2 žlice kvasca u prahu
50 g grožđica
50g suhih marelica
1 prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a zatim banane ogulite i zgnječite vilicom. U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, integralno brašno, kvasac i sol. Dodajte kokosovo ulje i agavin sirup i dobro promiješajte. Dodajte zgnječenu bananu, grožđice i nasjeckane suhe marelice.
U dugi kalup ulijte malo ulja i ulijte prethodnu smjesu.
Pecite 40 minuta ili dok čačkalicu ne izvučete čistu.
Banana kruh izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi i uživajte u njegovom bogatom okusu. I dobar tek!