UKUSNI I SLASNI

Pileći bataci uvijek su dobra ideja, a pripremljeni na ovaj način brzinom munje nestat će sa stola

01.06.2022 u 10:27

Bionic
Reading

Pileći bataci odlično su rješenje kad smo u žurbi ili nemamo ideje što skuhati za ručak ili večeru, a doista su rijetki oni koji ih ne vole

Piletina, osobito bataci, bez obzira jesu li pripremljeni samostalno ili u kombinaciji s nekim prilogom, 'ziheraški' su gastro klasik s kojim ne možete pogriješiti, a vole ih i najzahtjevniji ukućani.

Pripremite ih s osvježavajućim limunom baš kako ih rade Španjolci, a ostatke poput npr. kožice ubacite u lonac s komadima luka i malo povrća te samo dodajte aromatične začine, posolite i popaprite i - vaša prefina pileća juha je spremna!

Sastojci:

  • pileći bataci
  • 1 dcl pileće juhe
  • 2 češnja češnjaka
  • sok od dva limuna + korica
  • 3 velika krumpira
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • timijan
  • sol, papar

Priprema:

Naribajte koricu limuna. Limune protisnite u mužaru, dodajte koricu, mljeveni češnjak, majčinu dušicu i dvije žlice ulja pa sve dobro izgnječite.

Pilećim batacima skinite kožu i premažite tom smjesom. Ostavite da se marinira oko 30 minuta u hladnjaku.

Zagrijte lonac s malo ulja i ispržite piletinu sa svih strana. Dodajte preostalu marinadu i brašno, promiješajte, dodajte pileću juhu i začinite solju i paprom.

Dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, ljutiku bez kože i timijan. Pokrijte i ostavite da se kuha oko 20-ak minuta.

Promiješajte da se umak ne lijepi i isprobajte jesu li piletina i krumpir gotovi.

Maknite s vatre i poslužite samostaln, uz prilog ili salatu od sezonskog povrća. I dobar tek!