Kada želimo pojesti nešto zdravo, fino, toplo i prije svega zasitno, a da pri tome ne provedemo sate u kuhinji, variva su uvijek dobro rješenje. A ova kombinacija jedna je od onih koju ćete rado ponoviti
Variva odlikuje spora tehnika kuhanja koja omogućuje spajanje i prožimanje okusa i mekoću mesa, uz očuvanje veće količine hranjivih tvari u hrani.
Ova varijanta variva koja kombinira piletinu i razno povrće čisti je uspjeh. U receptu se koriste pileća prsa narezana na kockice, no jednako ukusno će biti i ako dodate druge komade bataka i zabataka. Tajna uspjeha ovog variva je u prethodnom dinstanju mesa koje će tako biti posebno sočno i ukusno. Zatim dodajte povrće i začine po želji, a nakon toga preostaje samo uživati u okusu.
Potrebni sastojci:
- 300 grama pilećih prsa nasjeckanih na kockice
- 3 krumpira
- 2 mrkve
- 1 poriluk
- 2 žlice pasirane rajčice
- 0,5 l temeljca od povrća
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- malo nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
Priprema:
Ogulite luk, mrkvu i krumpir.
Krumpir operite i narežite na kockice, a mrkvu narežite na ploške. Odstranite prvi sloj poriluka i krajeve, a ostatak također narežite na ploške.
U lonac stavite ulje, meso posolite, a zatim ga izdinstajte na srdnje jakoj vatri. Meso izvadite te stavite sa strane.
U istom loncu prodinstajte poriluk, a zatim dodajte krumpir i mrkvu. Nastavite pirjati još nekoliko minuta. Dodajte pasiranu rajčicu i dobro promiješajte.
Nakon toga dodajte piletinu i podlijte temeljcem. Pustite da kuha na srednje laganoj vatri oko 30 minuta.
Varivo poslužite posuto sa svježim nasjeckanim peršinom.