vrijedi probati

Ovo je tajna najukusnijeg variva s piletinom

27.11.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Kada želimo pojesti nešto zdravo, fino, toplo i prije svega zasitno, a da pri tome ne provedemo sate u kuhinji, variva su uvijek dobro rješenje. A ova kombinacija jedna je od onih koju ćete rado ponoviti

Variva odlikuje spora tehnika kuhanja koja omogućuje spajanje i prožimanje okusa i mekoću mesa, uz očuvanje veće količine hranjivih tvari u hrani.

Ova varijanta variva koja kombinira piletinu i razno povrće čisti je uspjeh. U receptu se koriste pileća prsa narezana na kockice, no jednako ukusno će biti i ako dodate druge komade bataka i zabataka. Tajna uspjeha ovog variva je u prethodnom dinstanju mesa koje će tako biti posebno sočno i ukusno. Zatim dodajte povrće i začine po želji, a nakon toga preostaje samo uživati u okusu.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Potrebni sastojci:

  • 300 grama pilećih prsa nasjeckanih na kockice
  • 3 krumpira
  • 2 mrkve
  • 1 poriluk
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • 0,5 l temeljca od povrća
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • malo nasjeckanog svježeg peršinovog lišća

Priprema:

Ogulite luk, mrkvu i krumpir.

Krumpir operite i narežite na kockice, a mrkvu narežite na ploške. Odstranite prvi sloj poriluka i krajeve, a ostatak također narežite na ploške.

U lonac stavite ulje, meso posolite, a zatim ga izdinstajte na srdnje jakoj vatri. Meso izvadite te stavite sa strane.

U istom loncu prodinstajte poriluk, a zatim dodajte krumpir i mrkvu. Nastavite pirjati još nekoliko minuta. Dodajte pasiranu rajčicu i dobro promiješajte.

Nakon toga dodajte piletinu i podlijte temeljcem. Pustite da kuha na srednje laganoj vatri oko 30 minuta.

Varivo poslužite posuto sa svježim nasjeckanim peršinom.