FINO I ZDRAVO

Ovo ukusno talijansko jelo obožavat će svi ukućani, a nije teško za pripremiti

21.10.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Rijetki su oni koji ne vole njoke, talijansko jelo koje se priprema na bezbroj načina

Gnocchi, odnosno njoki, su za mnoge omiljena tjestenina koja se priprema od kuhanog krumpira, brašna i jaja, te joj se ponekad dodaju i drugi sastojci poput špinata, cikle, bundeve...

Recept za tiramisu s pistacijom - gotov za 30 minuta Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Što kažete na vrlo ukusnu varijantu s pesto umakom i nasjeckanom piletinom, a za završnicu dodajemo nariban sir ili listiće mente. Ovaj recept uključuje i domaće njoke no možete uzeti i one gotove.

Sastojci

Za tijesto za njoke

600 gr krumpira

2 žumanjaka

140 grama brašna

parmezan sir

sol, metvica

za piletinu

1 pileća prsa

sol

Za pesto umak

1 vezica bosiljka

1 režanj češnjaka

50 grama pinjola

50 grama parmezana

djevičansko maslinovo ulje

Priprema

Stavite lonac s vodom i soli i kad prokuha kuhajte prsa dok ne omekšaju (oko 30-35 minuta). Vilicom iz razdvojite i ostavite sa strane. U blender stavite listove bosiljka, oguljeni češanj češnjaka, nasjeckani parmezan i pinjole. Dodajte ulje i izmiksajte.

U međuvremenu ogulite krumpir, i kuhajte u drugoj posudi s kipućom vodom i soli oko 30 minuta. Ocijedite i zgnječite u posudi. Dodajte žumanjke, 100 grama brašna i sol te dobro promiješajte.

Ostatak brašna stavite na radni sto i dobro umijesite. Oblikujte valjke i narežite na komade. Svaki pritisnite vilicom kako biste napravili 'klasične' pruge.

Stavite lonac s vodom i soli i kad prokuha dodajte njoke i izvadite ih kad isplivaju na površinu.

Ocijedite ih, a malo vode od kuhanja ostavite. Dodajte piletinu i nekoliko puta promiješajte, dodajte pesto, njoke i vodu od kuhanja. Sve dobro promiješajte. Ukrasite s malo listića mente. I vaš ukusni obrok je spreman. Dobar tek!