ZA JESENSKI LOOK

Ovoj zavodljivoj varijanti boba teško je odoljeti, a pristaje svakoj dobi

23.09.2024 u 23:16

Bionic
Reading

Jeste li čuli za 'bell bob'? Nova inačica najpopularnije frizure nova je fascinacija slavnih ljepotica, a ima neodoljivu retro notu

Bob je i dalje jedan od najomiljenijih stilova kojem poznate fashionistice ne mogu odoljeti te nas uvijek iznova oduševljava svojim bezbrojnim varijantama. I dalje vodi na ljestvicama popularnosti te je beskrajno svestrana, stoga nikad nije dosadna zahvaljujući redovitim ažuriranjima.

Ova praktična frizura fantastična je ideja bez obzira imate li 20 ili 60, a njezina je prednost u tome što se može uspješno stilizirati na mnoge načine.

  • +3
Gigi Hadid odlično pristaju sve varijante boba Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Tzv. bell (zvonasti) bob trendi je jesenska frizura koju su već prigrlile zvijezde poput Gigi Hadid i Hailey Bieber, a svoje je ime dobio jer je pomalo nadahnut dizajnom traperica zvonastih nogavica ili trapezica, popularnih u 70-ima.

Da, kasne 90-e i početak 2000-ih i dalje su žarište aktualnih modnih i beauty trendova, no što se pak tiče frizura, trendseterice su inspirirane nešto ranijim desetljećem. Najnoviji trend hommage je sedamdesetima i daje kosi elegantan retro završetak zahvaljujući krajevima feniranima prema van.

Premda zvuči da ovakav look nije lako postići, zapravo je vrlo jednostavan.

Ova varijanta boba u konačnici daje nostalgičan vintage štih, živahan volumen i lijepu siluetu. Dužina frizure koja je u trendu seže najviše do ramena, možete je nositi s ili bez šiški, a posebno je efektna s razdjeljkom po sredini. Vrhovi se također mogu ošišati ravno, ali ako imate tanku kosu, šišanje je dobro završiti suptilnim slojevima za više volumena.

Kako stilizirati ovu frizuru?

Prvi korak je sušenje kose od korijena prema dolje prema dužini - nemojte zaboraviti prije toga upotrijebiti sprej za zaštitu od topline. Zatim možete na vrhove staviti pjenu za oblikovanje te ih sušiti prema van uskom okruglom četkom.

Kako biste pojačali učinak, slobodno uvijačem uvijte kosu ili je oblikujte 'peglom' za ravnanje.

Na kraju samo malo prstima prođite kroz nju da bi izgled bio prirodniji te ne zaboravite učvrstiti je lakom i, voila, vaša nova cool jesenska frizura je spremna.