USKORO U PRODAJI

Party kolekcija koja se najviše očekuje: Stajliš Skandinavke ponovno kreiraju za H&M

04.10.2024 u 10:16

Bionic
Reading

San o kreiranju party odjeće koja bi se mogla prenamijeniti za svakodnevno nošenje, Dankinje Jeanette Madsen i Thora Valdimars doveo je do osnivanja vlastitog brenda, ali i do modne suradnje sa švedskim high street divom

Nakon uspješne kolekcije stvorene u suradnji s brendom Paco Rabanne prošle zime, H&M ponovno je angažirao danski Rotate za stvaranje capsule kolekcije, s posebnim naglaskom na party komadima.

U odabranim trgovinama i na internetu, kolekcija brenda Rotate i H&M-a očekuje se 10. listopada, no nije prva koju su Dankinje Jeanette Madsen i Thora Valdimars, koje stoje iza Rotatea, zamislile za švedski brend.

Njihova prva kolekcija za H&M lansirana je prošle godine, isključivo u skandinavskim zemljama, a njezin uspjeh potaknuo je oba brenda na razvijanje nove kolekcije.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Šarena i ekscentrična moda 80-ih

'Od svog nastanka, Rotate je inspiriran sofisticiranim i ekstravagantnim siluetama 80-ih, a za ovu kolekciju s H&M-om željeli smo proslaviti naše muze kao što su Blondie, Michelle Pfeiffer i princeza Diana', objašnjavaju stajliš Dankinje

Rezultat navedenog su poigravanja volumenima i materijalima, kao i radosni, živahni i šareni printovi koji su skandinavski brend učinili uspješnim.

Nova suradnja s H&M-om donosi i novu verziju haljine Kim, najznamenitijeg modela u ponudi Rotatea. Zamišljenu u jacquard tkanini srebrnog sjaja, kao stvorena je za novu blagdansku sezonu pred nama.

Tu su i drugi upečatljivi komadi poput kompleta od pletiva u najpoželjnijoj nijansi crvene, sakoa od organze, topića peplum kroja i suknje s printom zebre.

'Rotate x H&M slavi oblik modernog glamura sa skandinavskim dodirom', sažimaju Jeanette Madsen i Thora Valdimars.

Najstajliš dame sa skandinavske street style scene

Jeanette Madsen i Thora Valdemars djevojke su čija se izdanja redovito privlače pozornost objektiva street style fotografa, a svoj osjećaj za stil i modnu filozofiju odlučile su monetizirati i prenijeti svima osnivanjem brenda Rotate - na modnoj sceni prisutnog od prosinca 2020. godine.

Od famoznog skandinavskog minimalizma, danski brend Rotate sasvim je daleko. Haljine statement izgleda, svijetli printevi, boje i uzbudljivi krojevi utkane su u modni potpis brenda, kao i osobni stil njegovih osnivačica.

  • +14
Jeanette Madsen i Thora Valdimars Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia