Volite krumpir, ali već vam je dosadila klasična priprema poput pirea ili pečenih komada? Napunite krumpir kremastim umakom i probajte mu odoljeti
Za pripremu ovog odličnog jela potrebno je malo više vremena jer se krumpiri prvo moraju ispeći u komadu. No kada proučite ovu ideju ljubitelja kuhanja s kulinarskih stranica tasteofhome.com, vrijeme vam sigurno neće biti problem.
Sastojci:
5 srednje velikih krumpira
1/4 šalice maslaca
2 šalice nasjeckanog polutvrdog sira ili nekog drugog topivog po želji
3/4 šalice kiselog vrhnja
1 žlica mljevenog vlasca
1 češanj češnjaka, mljevenog
prepržene trakice slanine i nasjeckan zeleni luk
Priprema:
Krumpire dobro operite i stavite na pleh pa pecite na 180 stupnjeva Celzijevih dok ne postanu mekani, oko sat vremena. Jesu li gotovi, najbolje ćete znati ako ih piknete vilicom tako da vidite je li i sredina mekana.
Ostavite ih desetak minuta da se hlade kako biste ih mogli dalje obrađivati, a zatim razrežite svaki krumpir do pola pa izdubite unutrašnjost kao da pravite oblik lađe.
U zdjelici pomiješajte sve sastojke i dodajte dio izdubljenog krumpira dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Prvo izmiješajte krumpir, maslac i vrhnje pa dodajte šalicu sira te vlasac i češnjak.
Svaki krumpir napunite smjesom i rasporedite ostatak sira na vrh. Pecite od 15 do 20 minuta na 190 stupnjeva Celzijevih. Za to vrijeme popržite slaninu, ali je ne morate dodati ako ne želite. Kada je krumpir gotov, uz njega poslužite slaninu i nasjeckani luk.