Meksička tortilja punjena topljivim sirom poznata i kao quesadilla, dobro je poznata ljubiteljima ove egzotične kuhinje. Ovaj ukusni obrok oko kojeg nema puno posla ima brojne obožavatelje, a poznata britanska chefica Nigella Lawson je također među njima
Quesadilla je hranjiva, ukusna i jednostavna za pripremu, a njezina je prednost u tome i da dopušta razne varijante pa je možete napuniti i s raznovrsnim svježim povrćem, piletinom, preljevima...
Evo kako je Nigella Lawson priprema:
Sastojci za 1 quesadillu:
- 1 tortilja
- 30 grama tanko narezane šunke
- 3 kriške ukiseljene zelene jalapeno paprike (iz staklenke)
- 50 grama sira Cheddar (naribani)
- 1 mladi luk (sitno narezan)
- 6 listova svježeg korijandera
- 1 žličica maslinovog ulja (ne ekstra djevičanskog)
Priprema:
Zagrijte gril tavu. Tortilje prvo pokrijte šunkom.
Preko jedne polovice pospite ukiseljene kriške jalapena, ribani sir i nasjeckani mladi luk. Po vrhu pospite listovima korijandera.
Pažljivo špatulom preklopite jedan dio tortilje preko drugog (u oblik polumjeseca).
Pažljivo podignite tortilju i premažite uljem sa svake strane prije nego što ga stavite na zagrijanu gril tavu i neka se prepeče minutu sa svake strane.
Zatim lopaticom premjestite tortilju na dasku ili tanjur i izrežite na 3 trokuta. Poslužite s malo umaka od rajčice) sa strane. I dobar tek!