Iako je izbor gotovih slastica nikad bogatiji, svi će se složiti da nema ništa bolje od ukusnog i mirisnog domaćeg kolača od sastojaka koje smo odabrali. I naravno, kada možete kontrolirati količinu šećera da kolač ne bi bio previše sladak
Ako ste i vi ljubitelj bobičastog voća, bit ćete oduševljeni ovim jednostavnim kolačem finog okusa oko kojeg nema puno posla, a izvrsnog je okusa.
Ako nemate borovnica, možete se poslužiti i kupinama, malinama, ribizlom, jagodama...
Sastojci:
- 200 g brašna
- 90 g šećera
- 90 g maslaca
- 3 jaja
- prašak za pecivo
- naribana limunova korica
- borovnice (ako ih nemate, poslužit će i drugo bobičasto voće)
- grčki jogurt za posluživanje.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180ºC. U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne nastane čvrst snijeg. Dodajte omekšali maslac i dobro miješajte dok se ne sjedini. U drugoj zdjeli prosijte brašno s kvascem i tu smjesu dodajte u prethodnu zdjelu, malo po malo miješajući. Dodajte potom koricu limuna i voće i dobro promiješajte. Namastite i pobrašnite kalup te preokrenite tijesto i pažljivo rasporedite. Pecite oko 35 minuta na 180ºC. Izvadite kad je gotovo i ostavite da se ohladi kako bi se odvojilo od kalupa.
Poslužite s jogurtom i voćem. I dobar tek!