uvijek će vam uspjeti

Recept za savršene brownieje: Ovaj sočni čokoladni kolač svi obožavaju, a tako je jednostavan

20.08.2024 u 10:08

Bionic
Reading

Nigella Lawson, jedna od najpopularnijih slastičarki današnjice, donosi recept za savršene brownieje - brzo gotovo čokoladne kolačiće koje svatko obožava

Omiljena britanska TV kuharica Nigella Lawson na svojoj stranici pojasnila je ključne korake u pripremi savršeno sočnih brownieja, koji su jednako ukusni sami za sebe ili s kuglicom osvježavajućeg sladoleda s strane.

Uz to, ističe i kako su savršena alternativa za klasične rođendanske torte jer su gotovi u trenu, a toliko efektni.

'Ne znam zašto ljudi ne rade brownieje za rođendan svaki put — tako su jednostavni i tako divni. Brownieji se puno brže prave od torte, a izgledaju tako lijepo nagomilani u piramidi s rođendanskim svjećicama', ističe Nigella i donosi provjereni recept uz koji ne možete pogriješiti.

Sastojci:

  • 375 grama omekšalog neslanog maslaca
  • 375 grama najkvalitetnije crne čokolade
  • 6 velikih jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 500 grama šećera
  • 225 grama glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 300 grama nasjeckanih oraha, badema ili lješnjaka

Priprema:

Trebat će vam limenka dimenzija otprilike 33 x 23 x 51⁄2 cm.

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C/160°C. Obložite svoj kalup za kolače papirom za pečenje.

Otopite maslac i čokoladu zajedno u velikoj tavi. U zdjeli ili velikom mjernom vrču sa širokim grlom umutite jaja sa šećerom i vanilijom. U drugoj zdjeli izmiješajte brašno i dodajte sol.

Kad se čokoladna smjesa otopi, pustite da se malo ohladi prije nego što umiješajte jaja i šećer, a zatim orahe i brašno. Istucite da se glatko sjedini, a zatim ostružite iz posude za umake u obloženu posudu.

Pecite oko 25 minuta. Kad je gotov, vrh bi se trebao osušiti do svjetlije smeđe nijanse, ali sredina bi još uvijek trebala biti tamna, gusta i gnjecava. Morate biti oprezni i stalno provjeravati: razlika između sočnih brownieja i suhih brownieja je samo nekoliko minuta; zapamtite da će se nastaviti 'peći' i dok se hlade.

Po želji, servirajte s otopljenom čokoladom, kuglicom sladoleda ili šlagom.