Voćni crumble pripremit ćete za svega nekoliko minuta, a u njega možete staviti bilo koje sezonsko voće po želji
Deserti koji ne uključuju paljenje pećnice posebno su omiljeni tijekom ljeta, ali postoje i oni recepti koji su vrijedni iznimke - posebno kada za njih nije potrebno odvojiti puno vremena.
Popularni crumble upravo je jedan takav. Beskrajno jednostavan, brzo gotov i maksimalno prilagodljiv svim okusima - savršen je za sve koji su početnici u kuhinji ili im se ondje po vrućinama jednostavno ne da provoditi puno vremena.
Riječ je o kolaču koji se radi od bilo kojeg sezonskog voća, a osim toga, potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.
Sastojci:
Voćna baza:
- 900 grama voća (narezano na komadiće veličine zalogaja ili kriške, prema potrebi)
- 1 šalica šećera
- 1-2 žličice svježeg limunovog soka
- 5 žličica kukuruznog škroba
- 1⁄2 žličice soli
Crumble:
- 1 i pol šalica višenamjenskog brašna
- 1 šalica šećera
- 1⁄4 žličice soli
- 170 grama hladnog neslanog maslaca, narezanog na komadiće
Priprema:
Da biste napravili voćnu bazu, pomiješajte voće sa šećerom, limunovim sokom, kukuruznim škrobom i soli u velikoj zdjeli.
Rasporedite smjesu u ravnomjernom sloju u posudu za pečenje.
U drugoj zdjeli, pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte maslac i vrhovima prstiju pritisnite maslac u suhu smjesu dok sve ne bude ravnomjerno navlaženo. Rasporedite mrvičasti preljev u velikim grudicama preko voćne baze.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva Celzijusa dok vrh ne postane zlatno smeđi, a voće ne počne kipjeti u sredini, otprilike 40 do 50 minuta. Ako vrh prebrzo potamni, prekrijte ga lagano aluminijskom folijom i nastavite peći. Uživajte u slasnom desertu!