Pokušajte odoljeti

Tako jednostavan, a sočan: Ovaj kolač je savršen ljetni desert, još kad dodate kuglicu sladoleda...

08.07.2024 u 10:49

Bionic
Reading

Kolač od borovnica savršen je desert za ljetnu sezonu kada svježih borovnica ima u izobilju. Pripremljen od jednostavnih sastojaka, ovaj kolač je savršeno sočan. A ako dodate i malo sladoleda od vanilije, užitak će biti zajamčen

Borovnice su zvijezda ovog recepta, a u ovom receptu koji je objavila stranica Matusya’s Kitchen dodaju se u izdašnoj količini. Također, za pripremu ovog kolača trebat će vam dva jaja, tekuće kokosovo ulje, mlijeko, bijelo brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Neka jaja i mlijeko budu na sobnoj temperaturi, a kokosovo ulje tekuće ili otopljeno. Vrijeme pečenja je 35 do 40 minuta na 180 C Uživajte u prekrasnom okusu svježih borovnica u svakom zalogaju ovog laganog kolača.

Potrebni sastojci:

  • 400 g borovnica
  • 250 g brašna
  • 150 g bijelog šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 6 g praška za pecivo
  • 2 jaja sobne temperature
  • 6 žlica tekućeg kokosovog ulja
  • 160 ml mlijeka sobne temperature
  • 5 g soli

Priprema:

Prvo namjestite da se pećnica zagrije na 180 stupnjeva. Kalup promjera 20 cm namažite kokosovim uljem i ostavite sa strane.

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, sol i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

U drugoj posudi za miješanje umutite jaja. Dodajte mlako mlijeko, tekuće ili otopljeno kokosovo ulje. Sve zajedno umutite.

Dodajte mokre sastojke u suhu smjesu i lagano miješajte sve dok smjesa ne postane glatka.

Nježno umiješajte svježe borovnice i dobro promiješajte s tijestom. Smjesu s borovnicama ulijte u kalup za pečenje.

Pecite 35-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.

Kada je pečen, kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki.

Tortu od borovnica poslužite toplu ili hladnu. Spojite je sa sladoledom od vanilije za još bolji okus.