gotova za 15 minuta

Topla ili hladna, ova juha je ljetno top jelo, a u nju možete ubaciti i višak tikvica

04.07.2024 u 13:35

Bionic
Reading

Ljeti se posebno cijene brzo gotovo obroci koje se može pripremiti u jednom loncu, a juhe su ultimativni odabir jer su tako okrepljujuće. Ova verzija ljetne juhe, gotove za svega 15 minuta svakako se isplati naći na meniju

S predivnim, svježim okusom ova kremasta juha gotova priprema se u tren oka. Bez puno sjeckanja i miješanja za svega 15 minuta imat ćete tanjur prepun vitamina i okusa. A uz to ćete i potrošiti one velike tikvice koje vam stoje u hladnjaku. Juha od tikvica i graška, uz prepoznatljiv i osvježavajuć okus mente može se poslužiti topla ili hladna, a recept donosi Good food.

Potrebni sastojci:

  • komadić maslaca ili malo maslinovog ulja
  • vezica mladog luka, nasjeckanog
  • 3 tikvice nasjeckane
  • 200 g mljevenog svježeg ili smrznutog graška
  • 900 ml vrućeg temeljca od povrća
  • Vezica svježe potočarke
  • velika šaka mente
  • 2 pune žlice grčkog jogurta, plus još malo za posluživanje

Priprema:

U tavi zagrijte maslac ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promiješajte. Poklopite i dinstajte tri minute, dodajte grašak i temeljac i pustite da zavrije. Poklopite i pirjajte još četiri minute, zatim maknite s vatre i umiješajte potočarku i metvicu dok ne uvenu.

Uz pomoć blendera ili multipraktika sve dobro smiksajte, pri tome dodajući jogurt. Kada smjesa postane glatka i kremasta, pretresite nazad u lonac, a zatim dodajte začine po želji. Poslužite toplo ili hladno, preliveno s malo jogurta.