ADIDASOV ADUT

Retro tenisicama ne pada popularnost, a ovaj model vratio se u velikom stilu

08.10.2024 u 16:13

Bionic
Reading

Od velikog komercijalnog uspjeha ostvarenog legendarnim modelom Samba, njemački sportski div odlučan je u namjeri oživljavanja svojih arhivskih modela tenisica

Nimalo ne čudi to što je Adidas odlučio podariti novi život svojim retro modelima tenisica koji siluetom neodoljivo podsjećaju na donedavno sveprisutne sambice.

Jedan od najnovijih izvađenih iz ropotarnice povijesti nosi ime Japan, a premijeru je imao 1964. godine kao model tenisica za trening lansiranih za Olimpijske igre u Tokiju.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia / Promo

Nakon nekoliko standardnih izdanja i nedavno predstavljene dizajnerske verzije, koju donosi Britanka Wales Bonner, model Adidasovih tenisica Japan vraća se na modnu scenu u velikom stilu.

Njemački sportski div nastavlja isticati retro šarm ovog modela s gornjištem od perforirane kože vintage izgleda i žutim potplatima s teksturom.

Posebno zanimljiva je verzija u nijansi zelene nazvane mineral green, od sada dostupne u prodaji u web trgovini stranice Highsnobiety.

U Adidasovoj internetskoj trgovini model Japan po cijeni od 120 eura za sada je moguće nabaviti u četiri kombinacije boja.

Japan vs. SL 72

Na uvijek dinamičnoj street style sceni za trenutno najpoželjnije Adidasove tenisice slovi model SL 72.

U posljednjem kvartalnom izvještaju Lysta smjestio se na visoko drugo mjesto najpopularnijih modnih komada, a bolji od njega samo je model iz suradničke kolekcije španjolske modne kuće Loewe i švicarskog brenda On.

Poput modela Japan, SL 72 također je dizajniran za potrebe Olimpijskih igara.

  • +10
Hit tenisice kao alternativa sambicama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo