BRZO I LAKO

Sanja Cukon i Sead Bojić otkrili tri načina pripreme majoneze

08.01.2025 u 15:28

Bionic
Reading

Puljanka Sanja Cukon briljirala je u polufinalnoj epizodi 'MasterChefa'. Njezin sofisticirani tanjur, bogat tehnikama i komponentama, osvojio je žiri, ali i gledatelje. Zahvaljujući showu stekla je veliki broj poklonika, a ondje se zaljubila u Seada Bojića s kojim je iznenadila svoje pratitelje uz tri recepta za majonezu

Hladni umak kremaste i svilenkaste teksture potječe iz Francuske (nastala je 1756. godine, a dobila je ime po francuskom vojskovođi Mahonu koji je za Francusku osvojio grad i luku Minorcu), a postao je glavna namirnica u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Bogat okus majoneze čine je svestranim sastojkom koji se koristi u sendvičima, salatama, umacima i preljevima.

Ako ste obožavatelj majoneze ovi recepti vam mogu dobro doći. Sanja i Sead u videu su objavili tri načina pripreme majoneze.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Ručno rađena majoneza

  • 3 žumanjka (radi boje)
  • 250 ml suncokretovog ulja
  • Dva prstohvata soli
  • 1 Čajna žličica senfa
  • 1 žlica octa

Veganska majoneza

  • 70 ml sojinog mlijeka
  • 20 ml soka od naranče
  • Senf, mala žličica
  • Alkoholni ocat, mala žličica
  • 170 ml ulja

Pomješati sve sastojke osim ulja, ulje postepeno dodavati kroz lagani mlaz.

Sanjina 'noćna mora' majoneza

  • 1 cijelo jaje
  • Senf, mala žličica
  • Alkoholni ocat, mala žličica
  • Prstohvat soli
  • 150 ml ulja