Puljanka Sanja Cukon briljirala je u polufinalnoj epizodi 'MasterChefa'. Njezin sofisticirani tanjur, bogat tehnikama i komponentama, osvojio je žiri, ali i gledatelje. Zahvaljujući showu stekla je veliki broj poklonika, a ondje se zaljubila u Seada Bojića s kojim je iznenadila svoje pratitelje uz tri recepta za majonezu
Hladni umak kremaste i svilenkaste teksture potječe iz Francuske (nastala je 1756. godine, a dobila je ime po francuskom vojskovođi Mahonu koji je za Francusku osvojio grad i luku Minorcu), a postao je glavna namirnica u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Bogat okus majoneze čine je svestranim sastojkom koji se koristi u sendvičima, salatama, umacima i preljevima.
Ako ste obožavatelj majoneze ovi recepti vam mogu dobro doći. Sanja i Sead u videu su objavili tri načina pripreme majoneze.
Ručno rađena majoneza
- 3 žumanjka (radi boje)
- 250 ml suncokretovog ulja
- Dva prstohvata soli
- 1 Čajna žličica senfa
- 1 žlica octa
Veganska majoneza
- 70 ml sojinog mlijeka
- 20 ml soka od naranče
- Senf, mala žličica
- Alkoholni ocat, mala žličica
- 170 ml ulja
Pomješati sve sastojke osim ulja, ulje postepeno dodavati kroz lagani mlaz.
Sanjina 'noćna mora' majoneza
- 1 cijelo jaje
- Senf, mala žličica
- Alkoholni ocat, mala žličica
- Prstohvat soli
- 150 ml ulja