Sanja Doležal, osim što je pjevačica popularnih Novih fosila, velika je zaljubljenica i u gastronomiju, a gledamo je i na Novoj TV od ponedjeljka do petka u emisiji 'Kuhanje je IN' u sklopu IN magazina
Sanja je u intervjuu za Večernji list, otkrila i da su njezini prvi koraci u kulinarstvu bili vezani uz mamu, a kad je dovoljno odrasla, kad je imala oko deset godina, smjela je posve samostalno skuhati neki prilog - rižu ili pire krumpir.
Plavokosa Zagrepčanka ispričala je da inspiraciju za jela pronalazi u svojoj kolekciji stotinjak kuharica, kod prijateljica, kod suradnika u rubrici, pa i na internetu.
'Recept je vrlo važan, pogotovo za jela koja kuhaš prvi put. Za ono što kuham već tridesetak godina, svi su sastojci u glavi' ističe Sanja dodajući da je najbolji savjet koji je o kuhanju dobila da se u svakoj fazi kuhanja jelo uvijek proba.
Ne krije da je velika gurmanica.
'Moj grijeh je i slani i slatki. Volim sve jesti i uživam u tome. Trebate jesti fino, u umjerenim količinama i puno hodati, šetati, plivati ili vježbati', rekla je za Večernji list.
Jelo koje njezini prijatelji obožavaju je sarma, a kako kaže, vjeruje da vrijedi ona izreka ono si što jedeš.
'Mene kuhanje opušta, veseli, a užitak fine hrane je nagrada za nepce. Pogotovo kada je dijeliš s dragim ljudima', ističe Sanja.