gdje tradicija dotiće suvremenost

Stiže uzbudljiv vikend - bogat program tradicionalne manifestacije 'Stara jela z Dugog Sela'

27.08.2024 u 17:18

Bionic
Reading

Turistička zajednica Grada Dugog Sela i Grad Dugo Selo kao organizatori i ove godine se spremaju za tradicionalnu manifestaciju 'Stara jela z Dugoga Sela' koja će se održati 21. i 22. rujna u centru Dugog Sela (Kolodvorska, Krležina ulica, Kažotićeva, parking kod Zagrebačke banke, Perivoj grofa Draškovića, parking ispred starog suda). Svake godine ova manifestacija privlači sve veći broj posjetitelja

'Stara jela z Dugoga Sela', tradicionalna, gastronomsko-kulturno-zabavna manifestacija i ove će se godine, pod motom 'Gdje tradicija dotiče suvremenost', održati u centru grada, u Kolodvorskoj ulici (za tu prigodu zatvorenoj za promet) te na okolnim površinama i ulicama, u subotu i nedjelju, 21. i 22. rujna.

Kako bi išli ukorak s modernim trendovima u gastronomiji, 'Stara jela z Dugog Sela' prije dvije godine je predstavljen Bakin emajlirani tanjurić kao jedinstveni suvenir i pribor za konzumaciju.

Naime, manifestacija ima karakter 'plastic free' i 'zero waste' događaj. U duhu održivog turizma, na manifestaciji će se, uz izvrsnu domaću hranu, održavati radionice u kojima ćemo saznati kako pripremiti obrok bez otpada – jer su i naši stari znali iskoristiti svaki dio namirnice. Bakin emajlirani tanjurić podsjeća na industrijsku baštinu Dugog Sela jer su građani ovog grada desetljećima radili u Tvornici emajliranog posuđa Gorica. I ove godine jedan da je rezerviran za KOTLOWINA SHOW - najzabavnije natjecanje u kuhanju kotlovine u kojem prednost imaju svi koji o kotlovini ne znaju baš ništa. Na Starim jelima uvijek se dobro provedu i veliki i mali.