Piletina je jedno od onih jela čijih recepata nikada nije previše, a ovoga puta isprobajte kombinaciju s nezamjenjivom jesenskom poslasticom, kestenima
Pečeno pile uvijek je dobar izbor za vikend ručak, a mogućnosti kombiniranja začina i priloga su razne. Ovo meso se jednostavno odlično snalazi u svim kombinacijama okusa, a u jesenske dane dobra ideja je spojiti ga s jesenskim plodovima. Pile pecite u pećnici, a na pola pečenje dodajte prethodno prokuhane kestene te cherry rajčice – doista sjajno i ne previše zahtjevno jelo za običan ručak ili obiteljsko okupljanje.
Potrebni sastojci:
- 1 cijelo pile
- 300 g oguljenih kestena
- 200 g cherry rajčica
- 0,5 l mlijeka
- 1 glavica češnjaka
- Maslinovo ulje
- Sol
- Papar
- Aromatično bilje
- Malo bijelog vina
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Piletinu začiniti, staviti u vatrostalnu posudu s neoguljenim češnjakom, vinom, začinskim biljem po ukusu i uljem te stavite peći na jedan sat na 190 stupnjeva.
Oguljene kestene kuhajte u loncu s mlijekom 10 minuta.
Na pola pečenja pažljivo izvadite piletinu iz pećnice te dodajte kestene i cherry rajčice.
Sve zajedno vratite u pećnici i pecite još pola sata.