okusi jeseni

Tako fino, a tako jednostavno: Sočna piletina s kestenima i cherry rajčicama

13.11.2021 u 14:28

Bionic
Reading

Piletina je jedno od onih jela čijih recepata nikada nije previše, a ovoga puta isprobajte kombinaciju s nezamjenjivom jesenskom poslasticom, kestenima

Pečeno pile uvijek je dobar izbor za vikend ručak, a mogućnosti kombiniranja začina i priloga su razne. Ovo meso se jednostavno odlično snalazi u svim kombinacijama okusa, a u jesenske dane dobra ideja je spojiti ga s jesenskim plodovima. Pile pecite u pećnici, a na pola pečenje dodajte prethodno prokuhane kestene te cherry rajčice – doista sjajno i ne previše zahtjevno jelo za običan ručak ili obiteljsko okupljanje.

Potrebni sastojci:

  • 1 cijelo pile
  • 300 g oguljenih kestena
  • 200 g cherry rajčica
  • 0,5 l mlijeka
  • 1 glavica češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar
  • Aromatično bilje
  • Malo bijelog vina

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Piletinu začiniti, staviti u vatrostalnu posudu s neoguljenim češnjakom, vinom, začinskim biljem po ukusu i uljem te stavite peći na jedan sat na 190 stupnjeva.

Oguljene kestene kuhajte u loncu s mlijekom 10 minuta.

Na pola pečenja pažljivo izvadite piletinu iz pećnice te dodajte kestene i cherry rajčice.

Sve zajedno vratite u pećnici i pecite još pola sata.