Piletina je za mnoge česta na tjednom meniju jer se brzo priprema, hranjiva je i doista su rijetki čak i među najmlađima oni koji je ne vole
Ako ste u potrazi za nekim brzopoteznim receptom za pripremu piletine koji nije pretjerano zahtjevna, nećete požaliti ako isprobate ovu ukusnu i sočnu varijantu kakva se priprema u Španjolskoj.
Za pripremu ovog tradicionalnog recepta potrebna vam je samo piletina, češnjak i bijelo vino - uz ulje, sol i vodu. Riječ je o jelu divnog okusa za čiju je pripremu potrebno samo 20 minuta!
Sastojci:
- piletina u komadima
- 4 češnja češnjaka
- 1 sušeni čili
- 0,5 čaše bijelog vina
- svježi ružmarin
- sol, crni papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Komade piletine posolite i popaprite te ispecite sa svih strana u tavi na maslinovom ulju.
Zatim ogulite i nasjeckajte režnjeve češnjaka. Izvadite piletinu, ostavite sa strane i na tom istom ulju u kojem ste ispekli piletinu, ispržite češnjak.
Dodajte sušeni čili i ponovno dodajte piletinu. Dodajte bijelo vino i kuhajte 5 minuta.
Dodajte pola čaše vode, grančicu svježeg ružmarina, poklopite i kuhajte još 15 minuta.
Maknite s vatre i sočna piletina spremna je za posluživanje. Kao prilog možete pipremiti krumpire, rižu, povrće...
I dobar tek!