ZA PRSTE POLIZATI

Tražite brz i jednostavan ručak za ove tople dane? Izlivena pita s tikvicama osvojit će vas na prvu

23.07.2020 u 14:28

Bionic
Reading

S dolaskom ljetnih dana bacili smo se u potragu za laganim i jednostavnim receptima koji ne padaju teško na želudac i gotovi su u trenu pa vam više vremena ostane za izležavanje na plaži. Uostalom, nije li to i poanta ljeta? Ova preukusna pita s tikvicama idealna je kao lagani ljetni ručak ili večera uz zelenu salatu i jogurt, a i štedi kućni budžet

Brza pita s tikvicama je ukusna, hrskava i sočna u isto vrijeme, za njezinu pripremu nisu vam potrebni ni ulje, ni prašak za pecivo. Sve što vam treba su tikvice, jaja, kiselo vrhnje, malo brašna, sir i šunka.

Sastojci

  • 3 srednje tikvice
  • 3 jaja
  • 1 čaša kiselog vrhnja s 20% mm (200ml)
  • 2 žlice bijelog brašna
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 150 g sira po izboru
  • 100 g šunke
  • 1.5 žličica soli
  • papar
  • origano

Priprema

1. Naribajte tikvice, posolite ih sa žličicom soli te ih ostavite po strani da ispuste vodu.

2. U dubljoj posudi umutite jaja. Dodajte u njih kiselo vrhnje i pomiješajte. Zatim dodajte dvije vrste brašna i pomiješajte.

3. U dobivenu smjesu postepeno dodajte tikvice (istisnite vodu iz njih). Dodajte sir, šunku i začine i sve dobro promiješajte.

4. Obložite tepsiju papirom za pečenje i prebacite smjesu u kalup te je poravnajte. Po želji u smjesu možete dodati cherry rajčice te je po vrhu posipati sezamom.

5. Pecite na 220 stupnjeva 35-40 minuta.

U slast!