Tako jednostavne i tako omiljene, teško da i jedna slastica može zamijeniti palačinke. Premda njihova priprema djeluje vrlo jednostavno, postoji nekoliko trikova koji osiguravaju da upravo vaše palačinke budu najbolje koje ste ikada probali
U smjesu za palačinke dodajte pola žličice sode bikarbone. Naime, soda bikarbona će reagirati s kiselinom u mlijeku te stvoriti mjehuriće zraka zbog kojih će palačinke biti lagane, meke i pahuljaste.
Umjesto običnog mlijeka, u smjesu za palačinke koristite mlaćenicu koja će dati blagi pikantni okus koji će se sjajno slagati sa slatkim preljevima, piše taste.com.au.
Izbjegavajte presnažno i predugo miješanje smjese jer će palačinke na kraju ispasti gumene. Osim toga, ako u smjesi i ostanu grudice, to nema veze jer su u ovom slučaju dopuštene.
Ako tavu prije pečenja namažete maslacem, palačinke će dobiti lijep hrskav rub. Stavite 50 grama maslaca na papirnati ručnik, savinite rubove i prije svakog pečenja pojedine palačinke tavu namažite maslacem.
Palačinke nikako nemojte okretati na drugu stranu dok jedna strana nije potpuno pečena. Jedna strana potpuno je pečena tek kada se pojave mjehurići koji se rasprsnu. Tek nakon toga palačinku okrenite.
Palačinke pecite na srednje jakoj vatri. Tako će se palačinke ravnomjerno peći te rubovi neće zagorjeti.
Nakon što ste savladali pečenje najobičnijih palačinki, pokušajte s dodavanjem malo voća za prirodnu slatkoću. Kada stavite palačinku u tavu, posipajte je s nekoliko komadića voća netom prije okretanja. Možete stavljati bilo koje omiljeno voće, od borovnica, nasjeckanih banana ili malina.
Za malo drukčije palačinke poigrajte se različitim preljevima. U tučeno slatko vrhnje dodajte malo limunove korice, zdrobljene maline ili pak pržene slatke bademe ili orahe.