Juha se jede uvijek, bez obzira na godišnja doba ili priliku, a uz nekoliko savjeta zaljubljenika u kuhinju i kuhanje od sada će biti još ukusnija
Temeljac
Uvijek ga je dobro imati pri ruci jer će poboljšati okus bilo kojeg jela, a i možete ga dodati u razne juhe, poput kremastih ili povrtnih. Bon Apetitt ima mali trik za finiji temeljac, a to su prepržena pileća krilca. Osim što imaju dobar omjer kože i mesa, ako ih prethodno samo kratko prepržite, temeljac će biti još bolji.
Sol i začini
Budući da prilikom kuhanja raznih juha ne dodajete uvijek sve sastojke odjednom, nemojte zaboraviti dodati još mrvicu soli ili začina svaki put kad u lonac ubacite novu namirnicu. To je garancija da će okus biti najbolji što može, a u tim trenucima i probajte malo juhe da budete sigurni u količinu.
Pirjajte povrće
Prije nego što ga stavite u juhu možete kratko pirjati povrće prema francuskoj tehnici à l’étouffée. Ovo je idealno za cvjetaču, ali i celer ili neko drugo korjenasto povrće. Samo ga stavite kratko u poklopljenu posudu na laganu vatru i neka otpusti sokove.
Guste juhe
Radite li pire od juhe s povrćem, nemojte odmah staviti svu tekućinu jer ako postane prerijetka, više nema povratka. Radije stavite pola juhe i sve povrće pa dodajte malo tekućine nekoliko puta, sve dok ne dobijete savršenu gustoću.
Zagrijte zdjelice
Kako se juha ne bi ohladila prije vremena, zagrijte zdjelice, a zatim servirajte jelo. Dovoljno ih je staviti na desetak minuta u pećnicu na 100 stupnjeva Celzijevih.
Uvijek skuhajte više
Ima li išta bolje nego kada nakon napornog radnog dana dođete umorni kući i znate da vas u hladnjaku čeka juha za okrepu? Kada već kuhate, skuhajte više i spremite ili čak dio zamrznite.