TOPI SE U USTIMA

Uz ovaj recept krumpir više nikad neće biti dosadan

01.09.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Ako svakodnevno kuhate, onda sigurno često imate problema s odabirom novih jela, jer nije lako uskladiti sve obaveze

Kulinarska blogerica i savjetnica Jenny Rosenstrach otkrila je za Oprah.com nekoliko svojih trikova i dala prijedlog kako krumpiru dati neko novo ruho, osim onog na koji smo već svi navikli. Savjetuje recept za punjeni krumpir koji je vrlo jednostavan, a toliko slastan da se topi u ustima. U ovom su receptu najvažniji dodaci kojima se krumpir puni, a kada ga jednom isprobate, shvatit ćete da možete eksperimentirati, stvoriti svoju ideju ili iskoristiti ono što je primjerice ostalo od ručka. Zato je ovaj recept samo jedna od mnogih inačica.

Sastojci:
6 krumpira (ili 1 i 1/2 krumpira po osobi)
6 trakica slanine, kuhane
100 grama sira kao što su cheddar, feta ili parmezan
1 glavica brokule, izrezati na cvjetove i pripremiti na pari
150 grama špinata pripremljenog na malo češnjaka i maslinovog ulja ili na vodi od kuhane slanine
2 velika luka, narezana pa pržena u maslinovu ulju na laganoj vatri 15 do 20 minuta dok se ne karamelizira
malo vrhnja, maslaca i kečapa

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva. Krumpire pecite do sat vremena ovisno o veličini. Za to vrijeme pripremite sve sastojke. Prepolovite ili zarežite krumpire i stavite sir pa vratite u pećnicu dok se ne rastopi. Zatim stavite sve sastojke i poslužite, a poželji možete dodati vrhnje, maslac ili kečap.