Doista su rijetki oni koji ne vole palačinke. Tanke francuske ili deblje američke, s čokoladnim namazom ili džemom, sladoledom i voćnim preljevom ili s medom i orasima, kombinacije su razne, a ako vam je sve to dosadilo, zašto ne bi isprobali efektne zebra palačinke
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 1 žlica rastopljenog maslaca
- 1 dcl mineralne vode
- brašno
- 1 žlica kakaa, koja ide u 1/4 smjese
- 1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje
Priprema:
Pomiješajte jaja, sol, maslac, mineralnu vodu, a potom toj tekućoj smjesi polako dodajte brašno i to dok smjesa ne postane kremasta i srednje gusta.
Odvojite 1/4 smjese u drugu zdjelu, u koju ćete potom dodati kakao. Sve izmiksajte dok se sastojci dobro ne izmiješaju, a potom dobivenu smjesu ulijte u pumpicu ili slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom.
Zagrijte ulje na tavi i ulijte smjesu kao kada radite uobičajene palačinke, pričekajte 10-ak sekundi dok se tijesto malo ne zapeče, a zatim pumpicom u krug iscrtajte spirale.
Palačinku ispecite do kraja i ponovite postupak sa svakom idućom. Gotove palačinke namažite po želji… Dobar tek!