Vjerojatno već znate da će rajčica biti puno ukusnija ako ju čuvate na sobnoj temperaturi umjesto u hladnjaku, ali to znači da ju morate iskoristiti u puno kraćem roku. Sada su zaljubljenici u biljke i hranu pronašli nov način na koji dobiti jedno i drugo
Ekipa Test Kitchena rado proučava sve novosti vezane uz hranu, od toga kako ju najbolje iskoristiti i pripremiti do toga da bude što kvalitetnija. Ovaj su se puta odlučili isprobati savjet botaničara Jinhe Baija
Budući da rajčice dulje traju dok ih čuvamo u hladnjaku, teško je izbjeći gubitak okusa koji se događa jer hladnoća blokira određene enzime u njima. Bai je tijekom svojih eksperimenata došao do rješenja: rajčicu je stavio na pet minuta u toplu vodu, na otprilike 50 stupnjeva Celzijevih, i zatim ju spremio u hladnjak.
Kako je tvrdio da je njen okus bio gotovo jednak onome kada stoji na sobnoj temperaturi, Test Kitchen proveo je svoje malo istraživanje. Za Huffington Post otkrio je zatim kako je većina od deset ispitanika potvrdila da je okus tako spremljene rajčice oko 80 posto sličan onome kada je na sobnoj temperaturi.