SERGEJ STANOJKOVSKI:

'Naš filmski festival na internetu prvi je takav u Europi'

19.12.2013 u 13:40

RTL Autor: RTL
Bionic
Reading

Sergej Stanojkovski, direktor Avvantura festivala iz Zadra, govori o novom projektu Avvanture i tportala, prvom regionalnom online filmskom festivalu Nedjeljna Avvantura na tportalu, i to u krugu velike filmske obitelji MAXtv Filmofeel

Prvi regionalni online filmski festival te  Nedjeljna Avvantura na tportalu kreće 22. prosinca, a u sklopu njega publika će svake nedjelje od 18 do 24 sata na avvantura.tportal.hr imati priliku besplatno i nesmetano pogledati dva festivalska filma. I to zahvaljujući uspješnoj suradnji Avvantura festivala, Wide managementa i tportala. Svi koji propuste nedjeljni festivalski termin moći će pogledati filmove u sklopu usluge Video on Demand uz minimalnu naknadu od 0,99 eura (7,50 kuna).

O samom festivalu porazgovarali smo s direktorom Avvantura festivala u ZadruSergejem Stanojkovskim koji je istaknuo da je Nedjeljna Avvantura na tportalu 'jedan od prvih online filmskih festivala u Europi'.

Festival će prvenstveno nuditi projekcije novih filmova te filmova debitantskih redatelja, mladih glumaca. 'Ovo je pravi način da nezavisni film pronađe svoju publiku', istaknuo je Stanojkovski, dodavši da će publika 'kroz ove filmove imati prozor u druge kulture, filmske pokrete i imena koja će sutra puno značiti u svijetu filma'.

Cijeli razgovor sa Sergejem Stanojkovskim pogledajte u videu.