film 'maria'

Angelini Jolie se smiješi nominacija za Oscar: 'Bila sam uplašena'

30.08.2024 u 09:43

Bionic
Reading

Pablo Larraín kreirao je novi film o jednoj od junakinja 20. stoljeća, a čast da glumi legendarnu opernu pjevačicu Mariju Callas pripala je velikanki Hollywooda - Angelini Jolie

Otkako su 2021. izašli filmovi 'Vječnici' i 'Oni koji mi žele smrt', glumica Angelina Jolie se nije pojavljivala u filmskim projektima. Upravo zato u njoj i vlada toliko uzbuđenje zbog uloge u filmu 'Maria', a glumica priznaje da joj ta nervoza ne pada lako.

Angelina Jolie oduševljava u Veneciji privlačeći pozornost svojim pomno odabranim stajlinzima, ali i pojavljivanjem u pratnji novog partnera.

'Svi ovdje znaju da sam bila užasno nervozna', rekla je 49-godišnja glumica novinarima na konferenciji za novinare te otkrila kako joj je rad na filmu 'Maria' bio velik izazov.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Angelina Jolie blista u Veneciji promovirajući film 'Maria'

Uloga legendarne operne pjevačice Marije Callas u biografskom filmu Pabla Larraína zahtijevala je i posebne vještine pa je glumica provela dug period pripremajući se za ulogu kako bi sve izvela najbolje što može.

'Provela sam gotovo sedam mjeseci trenirajući jer kad radiš s Pablom ne možeš ništa napraviti napola. On zahtijeva, na najdivniji način, da stvarno radite i da stvarno učite i trenirate', ispričala je glumica koja je surađivala i s vokalnim trenerom koji radi s velikim glazbenim facama kao što su Ariana Grande, Sabrina Carpenter, John Legend i ostali.

  • +11
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: COBRA TEAM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Kad sam prvi put pjevala, sjećam se da sam bila jako nervozna. Moji sinovi su bili tamo i pomogli su zaključati vrata da nitko drugi ne uđe, a ja sam bila drhtava. Bila sam uplašena', opisala je Jolie otkrivši kako su joj sinovi pomogli da prevlada strahove, od kojih je najveći bio da će razočarati obožavatelje slavne pjevačice.

Iako je radnja filma uglavnom smještena u sedamdesete, Angelina je u filmu rekreirala nastup iz 1958. na pariškoj gala večeri, koja se prenosila putem Eurovizije.

Glumačku postavu, uz Jolie, čine i Valeria Golino, Haluk Bilginer, Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino i Alessandro Bressanello.

Inače, Pablo Lerrain već je potpisao dva velika biografska filma o dvije velike žene 20. stoljeća - 'Jackie' s Natalie Portman u glavnoj ulozi te 'Spencer' u kojem princezu Dianu glumi Kristen Stewart.

Film o Jackie Kennedy zaradio je sveukupno tri nominacije za Oscar (najbolja originalna glazba, najbolja kostimografija, najbolja glumica u glavnoj ulozi), dok je Stewart bila također nominirana za svoj rad u filmu 'Spencer. Hoće li se nominacija dogoditi i Jolie, još se ne zna, ali zasad pristigle kritike vrlo su pozitivne...

odličan odabir

Angelina Jolie oduševila u Veneciji: Klasični baloner nikad nije izgledao bolje

Pogledaj galeriju