Na adresi Augusta Cesarca 4 smjestio se bistro 'Nico's' u kojem možemo kušati jela s potpisom chefa Gorana Kočiša. Simpatičan i ambiciozan chef u menu je ubacio jela koja naše tradicionalne namirnice spajaju s namirnicama različitih dijelova svijeta
'Najjednostavnije stvari su možda nekad i najkompliciranije', rekao je chef Goran Kočiš predstavljajući 'dobar i iskren bistro s dobrom namirnicom i internacionalnom tehnikom'. Cijenjeni chef, koji je u gastronomskoj zajednici najbolje poznat kao chef koji je zaslužan za prvu Michellinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj, udružio je snage s poznatom zagrebačkom gastro oazom – bistroom 'Nico's'.
U samom centru Zagreba, ali na sigurnoj udaljenosti od gradske vreve smjestio se ovaj chic bistro koji postaje novo must-visit mjesto u gradu.
'Ovaj menu koji je krenuo je jedno veliko osvježenje već postojećem meniju koji je Nico's dosad imao, ali jedno jako jako lijepo osvježenje i jedna jako jako lijepa promjena', komentirao je Kočiš čija jela sada možete isprobati u mirnom kutku Ban centra na adresi Augusta Cesarca 4.
Istinski ljubitelji gastronomije znaju kolika je čast probati jela s potpisom renomiranog chefa, a na meniju bistroa pronać ćete kombinacije koje spajaju tradiciju i modernu tehniku – sočne komade mesa s reduciranim umacima, nježne ribe s citrusnim notama, ali i razigrane vegetarijanske kreacije.
Što vrijedi kušati?
Iz menija vrijedi izdvojiti nekoliko jela, a to je prvenstveno marinirana sipa s kremom od cvjetače, buerre blancom i ponzuom. Lagano kiselkasto jelo oduševilo je sve koji su ga isprobali, a jelo je toliko ukusno da bi trebalo nositi i oznaku opreza od stvaranja ovisnosti jer ćete o njemu maštati još danima nakon.
Također, obratite pozornost na obraze crne svinje koje je chef kombinirao s varijacijom celera i chimichurrija.
Ljubitelje deserata koji kombiniraju kiselo i slatko oduševit će desert od čokolade, maline i cvijeta soli koji pojačava okuse i daje ovom desertu poseban touch koji ga podiže na vrhunsku razinu.
'Ekipa, cure i dečki u kuhinji, jedni su od rijetkih u Hrvatskoj koji imaju taj mindset o dobroj gastronomiji', zaključio je Kočiš objašnjavajući kako je do suradnje s bistroom 'Nico's' došlo jer duboko vjeruje u njihove vrijednosti i gastro viziju.