'eras tour'

Taylor Swift zadaje glavobolju Švicarcima: 'Troškovi su golemi'

09.07.2024 u 14:22

Bionic
Reading

Popularna glazbenica Taylor Swift sprema se održati koncert pred švicarskom publikom, a dva su koncerta rasprodana rekordnom brzinom. I iako je riječ o najmanjem stadionu na kojem će nastupiti, kvaliteta cjelokupnog događaja neće razočarati obožavatelje

Američka glazbenica Taylor Swift stigla je u Švicarsku, točnije u Zürich gdje u utorak i srijedu održava koncerte u sklopu svoje turneje 'Eras Tour'. Popularna je Swift podigla ljestvicu vrlo visoko, kolege će je teško nadmašiti, no i njoj je ponekad teško održavati nivo koji si je sama zadala.

'Ne mogu se sjetiti da je ikada bila takva euforija kao što je oko Taylor Swift', rekao je organizator koncerta André Béchir, najuspješniji koncertni promotor u Švicarskoj.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Organizatori koncerta u Švicarskoj na pripremi koncerta rade već mjesecima, a glavobolju im zadaje činjenica da glazbenica želi jednaku kvalitetu održati tijekom cijele turneje.

Zahtjevi koje Swift i njezin menadžment postavljaju organizatorima posvuda su isti! Swift želi jednaku pozornicu sa scenografijom kakvu su uživali posjetitelji koncerata u drugim zemljama, a švicarski mediji prenose kako se oprema za pozornicu s koncerta na koncert prevozi u 90 poluprikolica. Čak 70 kamiona s opremom mora biti parkirano na nekom drugom mjestu jer Letzigrund ne osigurava dovoljno mjesta.

'Grad Zürich je premalen za Taylor Swift, kao i stadion', rekao je Peter Landolt, upravitelj stadiona Letzigrund koji je najmanji stadion na kojem će Taylor Swift nastupiti na svojoj svjetskoj turneji.

Osim logističkih izazova s opremom, velik izazov za policiju predstavlja i sigurnost koncerta.

S obzirom na nepovoljan položaj stadiona koji je smješten usred stambene četvrti te je okružen uskim ulicama, policija je od nedjelje do četvrtka zatvorila nekoliko ulica na tom području, otkazani su neki tramvaji, a kampiranje ispred stadiona je zabranjeno.

Zbog goleme tehnologije pozornice, većih troškova osoblja i sveobuhvatnijih sigurnosnih mjera, troškovi organizacije koncerta u Švicarskoj su veći nego u inozemstvu, gdje stadioni često imaju veći kapacitet i veći promet te ne treba osiguravati ceste.

  • +8
Koncert Taylor Swift na londonskom Wembleyju Izvor: Profimedia / Autor: Justin Ng / Avalon / Profimedia