STUDIO HNL

'Čavlinu bi i otac smjestio na klupu. Trener Osijeka? Nikad u životu nisam nešto slično vidio'

26.08.2024 u 18:24

Bionic
Reading

Joško Jeličić i Hrvoje Vejić, bivši hrvatski reprezentativci, osvrnuli su se u emisiji Studio HNL-a na MAXSportu na posljednje kolo u HNL-u. Derbi utakmicu odigrali su Osijek i Rijeka, a slavili su Riječani gostujućom pobjedom 2:0.

'Dosad sam uvijek govorio da Osijek ima prepoznatljivost, jednu ideju... Međutim, previše individualnih pogrešaka. Opet Čavlina... Znam mu oca Silvija, trenera vratara. Da mu je on trener, rekao bi Coppitteliju: Daj ga makni. Mora ga se staviti na klupu, posebno jer je mlad golman. Imao je on i oscilacija ranije u Lokomotivi', rekao je Jeličić o golmanu Osijeka, a zatim je prokomentirao trenera.

'Mi u prvoj ligi imamo šestoricu trenera kojima su ovo prvi ili najveći klubovi. To su treneri bez iskustva, ali s potencijalom. Coppitteliju je ovo prvi seniorski klub koji vodi. Pogledao sam milijun utakmica u životu, ali ovo što sam jučer vidio... To nikad nisam vidio. Jasno mi je da ima kadrovskih problema, ali ovo mijenjanje pozicija igračima... Žešći amaterizam, da ne kažem nešto gore. Dugo nisam vidio da je neki trener lošije vodio jednu utakmicu u HNL-u.'

Jeličić i Vejić o Osijeku Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel

S Jeličićem se slaže i Vejić.

'Coppitelli osjeća pritisak sigurno. Najgore je kad počne preispitivati je li radi dobro, je li ono što se na pripremama radilo bilo dobro... Da je neki naš trener, vjerojatno bi bio bivši. Naravno, problem je i Čavlina. Najbolji način je maknuti Čavlinu i tako ga spasiti. Da malo raščisti glavu. On je kvalitetan golman, jedan od boljih u ligi, ali kad dođe kriza', rekao je Vejić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.