velika novost

Zbog vrijeđanja Livaje na Rujevici Dalić promijenio važno pravilo u reprezentaciji

28.05.2024 u 20:15

Bionic
Reading

Hajdukov centarfor bio je žrtva vrijeđanja s tribina, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić sada je zbog njega, a kako se ne bi narušila atmosfera uoči Eura, odlučio zatvoriti treninge reprezentacije u Rijeci za javnost

Podsjetimo, u lipnju prošle godine na riječkom stadionu, tijekom otvorenog treninga na Rujevici uoči završnice Lige nacija, nekoliko navijača vrijeđalo je Marka Livaju.

Trening je bio privremeno zaustavljen jer je Livaja, suočen s uvredama, krenuo prema tribinama kako bi se verbalno sukobio s dijelom publike. Kapetan Hajduka napustio je reprezentativni kamp, a kasnije se i povukao iz reprezentacije. Zbog ovog incidenta, izbornik Zlatko Dalić odlučio je promijeniti pravilo o otvorenim treninzima za javnost.

Riječka publika više neće moći pratiti pripreme reprezentacije uživo s tribina već će to moći činiti samo mediji. Cilj ove promjene je spriječiti incidente poput onoga s Livajom kako bi se održala dobra atmosfera uoči Europskog prvenstva, gdje će Hrvatska igrati u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Iako su treninzi zatvoreni za širu javnost, navijači će imati priliku gledati utakmicu Hrvatska – Sjeverna Makedonija u ponedjeljak, 3. lipnja, u 19 sati na Rujevici. To će biti prvi pripremni susret za Dalićeve igrače uoči Eura, dok će drugi pripremni meč biti 8. lipnja u Portugalu.

  • +13
Rijeka - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu HNK Rijeka, 27.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL