psk_2

Glas naroda

Evo što čitatelji tportala misle o Daliću kao izborniku te treba li ostati na klupi

Bionic
Reading

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, usprkos lošim rezultatima na Euru i činjenici da Vatreni nisu prošli skupinu, jasno je svima dao do znanja da o ostavci – me razmišlja

Nakon remija protiv Albanije i Italije, u završnicama kakve sve rijetko viđaju, hrvatska nogometna reprezentacija ostala je bez važnih bodova i bez plasmana u osminu finala.

>> Igrali smo se s vatrom: Kako je na Euru sreća konačno okrenula leđa Hrvatskoj

U obje utakmice Hrvatska je imala vodstvo do sudačke nadoknade, ali nije izdržala. Prvo je Vatrene uzdrmala Albanija, a na koncu ih je na sličan način dokrajčila Italija.

Dan nakon tog remija vatreni su doznali da je za njih Euro gotov jer su sve teorije da se mogu 'provući' u osminu finala – pale u vodu.

Dan nakon remija protiv Italije Zlatko Dalić jasno je svima dao do znanja da o ostavci – ne razmišlja.

'Znam svoj put, znam da ga radim ispravno i pošteno, časno. I da je ovo moja odgovornost! U potpunosti preuzimam odgovornost, ovo je moj neuspjeh. Ja sa suradnicima određujem taktiku i igrače, odgovornost je samo moja. Neće me ništa pokolebati, neću tražiti alibije, sve sam ja radio zajedno sa stožerom, odgovornost je moja i na meni', kazao je između ostalog.

Dakle, preuzeo je odgovornost, javno je rekao da je to njegov neuspjeh, ali i dalje ostaje na klupi Vatrenih.

'Tužan sam i razočaran, pokazali smo vjeru, zajedništvo i ljubav, ali nismo uspjeli. Nikad nisam bio bez energije u životu, nitko mi ništa nije dao ili poklonio. Gazili su me, gaze me, ali ja se ne dam. Predat se neću!', poslao je Dalić jasnu poruku.

Čeka ga teško razdoblje jer svima je jasno da slijedi velika smjena generacije. Stoga smo vas u našoj anketi pitali je li Zlatko Dalić trener s kojim Hrvatska može stvoriti novu veliku generaciju?

Njegovo ime ima težinu jer ipak je u posljednjih sedam godina izborio finale Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018, finale Lige nacija u Nizozemskoj te treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru 2022. godine. Rezultati su to koje će teško netko ponoviti!

U našoj anketi čak 35 % čitatelja mišljenja je kako je njegovo vrijeme je prošlo te kako treba naći nasljednika.

No, isto tako oko 32% čitatelja tportala uvjerena je kako je 'pokazao da zna pomladiti momčad te kako je zaslužio još vremena.'

Ako niste, još uvijek možete ostaviti glas u našoj anketi u prilogu. Rezultati su svakako zanimljivi, a mnogima možda i neočekivani. Jer usprkos lošem rezultatu i ispadanju s Eura prije osmine finala velik je neuspjeh. Ali usprkos tome Dalić je očito još uvijek miljenik nacije. I sam je rekao da se neće predati. Da ima itekako puno energije za nove podvige.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal