ŽELE CERNATA, SMOJU, RODIĆA

Hajdukova čistka uoči dolaska pojačanja

17.06.2009 u 12:31

Bionic
Reading

Na prozivci su se pojavila 32 igrača, desetorica su bila opravdano odsutna, no nakon čistke ostat će ih 18 do 20

Inventura Hajdukove svlačionice otkriva da u odnosu na prošlogodišnji kadar bijeli dres neće nositi Giovanni Rosso, koji se povukao u mirovinu, Boris Živković i Tomislav Bušić, kojima su istekli ugovori, Siniša Linić, s kojim je postignut sporazumni raskid ugovora, a najvjerojatnije Dario Jertec i Marijan Buljat, koji neće na pripreme ako ne pristanu na smanjenje ugovora za 50 posto.

Od aktualnog kadra, na posudbe će u Zadar Darko Jozinović, Matej Jonjić i Tedi Surać. U Istru ide Tonći Kukoč, koji je potpisao četverogodišnji ugovor, u Split Dinko Trebotić, Ivan Lendrić i Slavko Grubić, dok će vratari Božo Radošević i Lovre Kalinić raspored dobiti nakon odluke o odlasku Vjekoslava Tomića u inozemstvo.

Uz Tomića, Hajduk bi u inozemstvo rado plasirao Borisa Pandžu te, ukoliko dođe prava ponuda, Nikolu Kalinića i Senijada Ibričića. Novi ugovor potpisao je kapetan Srđan Andrić, a isto se očekuje i od Mladena Bartolovića te Gorana Rubila.

Što se tiče pojačanja i prinova, od pet planiranih na Poljud je stigao tek Krešo Ljubičić, a za preostala mjesta kandidiraju Darko Miladin, Florin Cernat, Brazilac Alan Kardec, Osječanin Ivo Smoje, Šibenčanin Ivan Rodić te, ako značajno umanje svoja potraživanja, Ermin Zec, Anas Sharbini....

Pojavila se i kombinacija prema kojoj bi se otpisani Jertec vratio u Varteks, a da prema Poljudu krene Matija Smrekar.

Sva bi ova pitanja trebala dobiti odgovore do polaska momčadi na dvotjedne pripreme u Sloveniji, na koje se kreće 20. lipnja.