anketa

Hrvatska je na startu Lige nacija svaki put doživjela debakl; kako će proći večeras?

05.09.2024 u 13:41

Bionic
Reading

'Vatreni' večeras u Lisabonu protiv Portugala otvaraju novo izdanje Lige nacija (20.45 sati, NovaTV). No, tradicija nije na strani Zlatka Dalića i njegovih izabranika jer su do sada više nego uvjerljivo izgubili sve tri utakmice na samom startu Lige nacija

Statistika je neumoljiva i u ovom trenutku nikako nije na strani hrvatske nogometne reprezentacije. Barem što se tiče prvih utakmica u dosadašnjim izdanjima Lige nacija.

Naime, Hrvatska je izgubila sve tri prve utakmice u Ligi nacija i to su svaki put bili teški i više nego uvjerljivi porazi.

U premijernom izdanju Lige nacija Hrvatska je startala kao druga reprezentacija svijeta, dojmovi iz Rusije još se nisu slegli, a tog 11. rujna 2018. stiglo je bolno triježnjenje.

'Vatreni' su prvu utakmicu Lige nacija igrali protiv Španjolske u Elcheu i doživjeli jedan od najtežih poraza u povijesti. 'Furija' je tada aktualne svjetske doprvake doslovno demolirala i pobijedila čak 6:0! Nećemo otvarati stare rane i ići u bolne detalje tog debakla...

U rujnu 2020. godine Ligu nacija smo, kao i ove sezone, otvarali protiv Portugala u gostima. Tada se igralo pod Covid mjerama, utakmica je bila u Portu. I izgubili smo 4:1. Utješni gol u tom teškom porazu zabio je Petković, ali mala je to bila utjeha.

  • +49
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 4.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

I u prošlom izdanju Lige nacija, u kojem je Hrvatska stigla do velikog finala, nismo krenuli dobro. Dapače, debakl su 'vatreni' doživjeli u Osijeku, pred našim navijačima i to protiv 'uvijek neugodne' Austrije.

Slavili su Austrijanci tada s čistih 3:0 i još jednom razotkrili sve 'slabosti' naše reprezentacije. I to je bio jedan od onih poraza koji su u stvari pozitivni, koji 'razdrmaju' momčad i pokrenu je.

Jer nakon Osijeka su 'vatreni' krenuli - prvo remi s Francuskom, pa pobjeda protiv Danske u gostima, pa onda i velika pobjeda protiv Francuske na Stade de Franceu te slavlje protiv Danaca, a za kraj slatka osveta Austrijancima - 3:1 usred Beča za plasman u polufinale Lige nacija. Tamo smo 'riješili' domaćine Nizozemce, a u finalu nakon penala izgubili od Španjolaca...

A kako će 'vatreni' proći večeras protiv Portugala? Dajte svoj glas u anketi!

Izbornik Zlatko Dalić ima puno problema, ozljede su desetkovale redove 'vatrenih', a Portugalci su kompletni, uz sve to i 'nabrijani' jer žele osvetu za poraz iz lipnja ove godine u prijateljskoj utakmici uoči Eura.

Neće biti nimalo lako, Dalić mora 'graditi' novu momčad s kojom će krenuti u kvalifikacije za SP, sigurno je da će biti 'lutanja' i 'traženja'. Sve će biti puno jasnije po završetku večerašnje utakmice...