LIGA PRVAKA

Inter 'zagušio' Manchester City; Gvardiol odigrao perfektnu utakmicu

18.09.2024 u 23:06

Bionic
Reading

Mateo Kovačić dobio je poštedu, ali je zato Joško Gvardiol odigrao čitavu utakmicu i oduševio. Prema SofaScoreu, Gvardiol je s ocijenom 8,7 igrač utakmice

Manchester City i Inter odigrali su bez golova u svojoj prvoj utakmici ligaške faze Lige prvaka. Na Etihadu je završilo 0:0 nakon velike dominacije domaćina koji je tako nastavio niz bez poraza na domaćem terenu.

I jedna i druga imale su svoje šanse, ali domaćin je bio taj koji je utakmicu kontrolirao od početka do kraja. Na kraju je imao 60 posto posjeda i čak 22 udarca, uz tri velike prilike. Međutim, Yann Sommer i loša preciznost zaustavili su engleskog prvaka.

Najbolju priliku na utakmici imao je Phil Foden u 69. minuti kada je iz neposredne blizine pucao ravno u Sommera. Sedam minuta kasnije sjajnu priliku na suprotnoj strani imao je Henrik Mhitarjan, no prebacio je gol.

Mateo Kovačić dobio je poštedu, ali je zato Joško Gvardiol odigrao čitavu utakmicu i oduševio. Prema SofaScoreu, Gvardiol je s ocijenom 8,7 igrač utakmice. Bio je sjajan u oba smjera, a u drugom poluvremenu je umalo i postigao pogodak.

Utakmicu je završio s dva blokirana udarca, dvije presječene lopte i jednim čišćenjem s linije. Skupio je 98 dodira s loptom i podijelio 80/83 dodavanja (čak 96 posto). Uz to je stvorio jednu veliku šansu i izveo jedan dribling.

U drugim utakmicama, tri boda je dohvatio i europski doprvak Borussija Dortmund koja je tek u zadnjih 15 minuta slomila Club Brugge sa 3:0. U okršaju klubova protiv kojih će igrati Dinamo, Celtic je deklasirao Slovan iz Bratislave sa 5:1, a PSG je tek u sudačkoj nadoknadi 'slomio' novaka Gironu nakon velike pogreške Paula Gazzanige.

U ranije odigranom susretu Sparta je u Pragu pobijedila RB Salzburg sa 3:0. U drugom susretu Bologna i Šahtar Donjec su odigrali bez golova.