supersport hnl

Jedan bi Talijan večeras mogao ostati bez posla; evo gdje gledati derbi Hajduka i Osijeka

31.08.2024 u 08:02

Bionic
Reading

Današnji program 5. kola SuperSport HNL-a otvaraju Slaven Belupo i Istra 1961 (18.15 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će na Poljudu istrčati Hajduk i Osijek (20.45 sati, MAXSport1, MAXtv)

Utakmica Slaven Belupa i Istre 1961 u Koprivnici počinje od 18.15 sati (MAXSport1, MAXtv), a 'farmaceuti' pred svojim navijačima traže prvu pobjedu u sezoni. Na Poljudu se nominalno igra derbi, Hajduk dočekuje Osijek (20.45 sati, MAXSport1, MAXtv), no obje su momčadi katastrofalno loše krenule u sezonu i lako se može dogoditi da jedan od dvojice talijanskih trenera - Gennaro Gattuso i/ili Federico Coppitelli - već večeras ostane bez posla...

SLAVEN BELUPO - ISTRA 1961 (18.15 sati, MAXSport1, MAXtv)

Teški su ovo dani u Koprivnici, Slaven Belupo je nakon prva četiri kola na dnu ljestvice, bez pobjede s tri poraza i mršavim remijem.

'Dolazi nam Istra, jako nezgodna ekipa u tranziciji, jako su tvrdi, imaju neki svoj specifičan stil presinga po cijelom terenu i mi jednostavno moramo odigrati utakmicu na visokom nivou. HNL nije lagana liga, moramo uzeti bodove kako god znamo i umijemo i kupiti mir petnaest dana da se ekipa mirno spremi, da se dečki malo poslože i uigraju i sve će biti puno bolje', razmišlja trener 'farmaceuta' Ivan Radeljić uoči današnje utakmice i dodaje:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Istina, kad pogledaš tablicu malo izgleda nezgodno, ali jedna pobjeda nas baca skoro na peto mjesto, pa bi se sve okrenulo, ali jednostavno moramo uzeti te bodove. Bilo je puno okolnosti, ali tko te pita, moraš zasukati rukave i raditi.'

Istra 1961 je ohrabrena remijem 1:1 protiv Hajduka u prošlom kolu, ali opreza nikad dovoljno.

'Igrat ćemo kao što igramo svaku utakmicu, bez prevelikih novosti. Igrači su svi dobro i spremni za dvoboj. Mislim da ne postoji lagana utakmica, sve su teške na svoj način i isto tako očekujem i znam da nas čeka zahtjevna, komplicirana utakmica. No, mi na svakom susretu dajemo najbolje od sebe i trudimo se uzeti što je više moguće bodova. Ja dajem ruku u vatru za svoje dečke, vidi se da žele raditi, dolaze ranije na treninge, ostaju nakon treninga, odrađuju individualne vježbe… Za svakog trenera su takve stvari vrlo bitne', kaže trener Istre 1961 Paolo Tramezzani i dodaje:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Slaven Belupo je jaka ekipa, gledali smo kako igraju, imaju dobre individualce, dobar ritam i dobru strukturu, vjerujem kako će biti dobri u prvenstvu. Igraju doma i moramo biti potpuno spremni. Očekuje nas novi test, no mi ćemo kao i uvijek igrati naš nogomet.'

HAJDUK - OSIJEK (20.45 sati, MAXSport1, MAXtv)

Na Poljudu je napeto, debakl u borbi za Konferencijsku ligu uzdrmao je 'bile', a trener Gennaro Gattuso pokušava iz ove momčadi izvući maksimum. No, baš mu i ne ide najbolje...

'Možemo reći da je ovo lažan poredak na tablici, Osijek na zaslužuje biti tu gdje je. Utakmice koje su izgubili, izgubili su nezasluženo. Trebamo biti prava ekipa, čeka nas teška utakmica. Ranjivi smo zadnjih dana, ali idemo odigrati mušku utakmicu. Nema predaje', kaže Gattuso u najavi derbija te dodaje:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Uvijek igramo na pobjedu, ali sutra nas čeka teška utakmica. Najlakše je reći da nam treba pobjeda, trebamo to i napraviti. Moramo dobro procijeniti u kojim segmentima ćemo preuzeti rizike. Neće ih biti lako pobijediti, trebamo biti pravi. Riječ je o jako organiziranoj momčadi, s obje strane su jako brzi i prodorni. Očekuje nas naporna utakmica u kojoj trebamo biti jako usredotočeni.'

Na posljednje dvije utakmice 'bili' su primili rane golove...

'Da, nadam se da nećemo primiti rani gol. Moramo biti maksimalno pažljivi, taj rani gol nas je poremetio. U Puli gol zbog greške iz auta, protiv Ružomberoka autogol Šarlije, protiv Varaždina smo isto primili rano. To nam se ne smije događati', zaključio je Gattuso.

Nije lako ni njegovom sunarodnjaku na klupi Osijeka Federicu Coppitelliju. Još nije osjetio slast pobjede, a kao i Gattuso s Hajdukom, ispao je iz borbe za Konferencijsku ligu.

'Ovo je već treći puta u pet uvodnih kola kako igramo s jednim od najtežih protivnika. Znam težinu ove utakmice, svjestan da u nogometu i najsitniji detalji mogu promijeniti cijeli tijek igre. Neki su nas igrači napustili prije nego li su nam došli neki novi, ali je moja poruka navijačima kako osjećam da ćemo uspješnije nastaviti sezonu', kaže Coppitelli i dodaje:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Imamo zasad malo uspjeha, međutim, ipak se vidi da nešto radimo. Momčad je uložila puno truda, a sretan sam što su nam sada stigli i novi igrači koji nam mogu puno značiti. I još nešto. U nekim segmentima imamo najbolju statistiku u Ligi, recimo s najviše udaraca i ubačaja lopte pred suparnički gol, drugi smo iza Dinama po posjedu i stvorenim šansama. Nikada ranije nisam vidio da momčad koja ima takve pokazatelje ne dobije ono što joj na terenu pripada', ističe talijanski trener na klupi Osijeka.

Osijekov igrač Šimun Mikolčić bio je još jasniji...

  • +27
Osijek - Rijeka (25.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

'Svi znamo u kojoj se situaciji nalazimo i na kojoj smo poziciji na prvenstvenoj ljestvici. Mislim da puno pričamo, a malo pokazujemo na terenu i sada je vrijeme da to promijenimo i prenesemo na teren. Mislim da možemo ići u Split s određenim optimizmom i krenuti po tri boda, bez ikakve lažne skromnosti. Radimo dobro, dajemo se sto posto. Doduše, rezultati nisu bajni i svi očekuju puno više, kao i mi sami, tako da se nadamo da će nas što prije krenuti', rekao je Mikolčić.

Kako god bilo, lako se može dogoditi da jedan od dvojice talijanskih trenera - Gennaro Gattuso i/ili Federico Coppitelli - već večeras ostane bez posla...

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore