psk_2

EMOCIJE NA NAJJAČE

Kroosa ovacijama ispratili njemački navijači, a onda su se javili i Španjolci

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 06.07.2024 14:39
  • Objavljeno 06.07.2024 u 14:40
Bionic
Reading

Porazom od Španjolske 2:1 Njemačka je okončala svoj nastup na Euru, koji se održava baš u toj zemlji. A osim za selekciju Elfa, to je ujedno bio kraj za Tonija Kroosa, koji je najavio kako će se od aktivnog igranja oprostiti na ovom turniru

Španjolska nogometna reprezentacija pobjedom 2:1 nakon produžetka izbacila je Njemačku s Eura, te postala prvi polufinalist.

Španjolska je povela golom Danija Olma u 51. minuti, na 1:1 poravnao je Florian Wirtz u 89., da bi Španjolsku u polufinale odveo Mikel Merino pogotkom u 119. minuti.

Poraz Njemačke značio je i da je to bila posljednja utakmica u karijeri Tonija Kroosa koji se odlučio umiroviti iako ima tek 34 godine.

Kroos je još prije dva mjeseca najavio ovakav rasplet, čime je zapravo šokirao sve ljubitelje nogometa.

Njemački navijači gromoglasnim su pljeskom i ovacijama ispratili s terena Kroosa, ali ono što su napravili španjolski navijači bio je dodatni emotivni 'začin', zbog čega će Kroos tu večer pamtiti dok je živ.

Španjolci su se prvo priključili u pljesku, a potom su počeli skandirati njegovo ime. Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Naime, Kroos je cijelo desetljeće nosi dres madridskog Reala i pomogao Kraljevima u osvajanju brojnih naslova, a posebno se pamti pet Liga prvaka u Kroosovoj eri.

U dresu reprezentacije Njemačke odigrao je ukupno 114 utakmica i dao je 17 golova, a 2014. na SP-u u Brazilu postao je i svjetski prvak.

  • +30
Španjolska - Njemačka, Euro (5.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: MOHAMED MESSARA
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal