španjolska liga

Luka Modrić asistirao u pobjedi Reala; Celta do pobjede s čak dva igrača manje

05.10.2024 u 23:19

Bionic
Reading

Nogometaši Reala slavili su u derbiju 9. kola Španjolske lige na svom Santiago Bernabeu protiv Villareala 2-0, a asistenciju za prvi gol domaćina ubilježio je Luka Modrić

Luka Modrić je u 14. minuti izveo udarac s kuta i u očito uigranoj akciji pronašao Fedea Valverdea, koji udarcem izvana pogađa mrežu Villareala.

Pobjedu je potvrdio u 73. minuti Vinicius na dodavanje Valverdea, dok su gosti najbolju priliku propustili u 16. minuti kada je Nicolas Pepe pogodio gredu.

Pobjedu je malo pokvarila teška ozljeda koljena Danya Carvajala u drugoj minuti sudačke nadoknade.

  • +19
Real Madrid - Villarreal, španjolska liga, 5.10.2024. Izvor: EPA / Autor: Zipi

Modrić je izašao u sudačkoj nadoknad, a Real se iskupio za europski poraz od Lillea u utorak.

'Kraljevski klub' se na vrhu prvenstvene ljestvice s 21 bodom izjednačio s vodećom Barcelonom, koja ima utakmicu manje. Villareal je treći sa 17 bodova.

>> više statistike potražite OVDJE.

Nogometaši Celte iz Viga pobijedili su na gostujućem terenu Las Palmas 1-0 u utakmici 9. kola španjolske lige, iako su imali čak dva igrača manje.

Pobjednički gol za Celtu postigao je Borja Iglesias u 28. minuti, a potom je Ilaj Moriba dobio crveni karton u 54. minuti, dok je njegov suigrač Iago Aspas isključen dvije minute kasnije. No, niti s dva igrača više u zadnje 34 minute "fenjeraš" Las Palmas nije uspio postići gol.

Celta je deveta na ljestvici s 13 bodova, dok je Las Palmas posljednji s tri boda.

Rayo Vallecano slavio je na gostovanju kod Valladolida 2-1. Prednost Valladolidu donio je Selim Amalah golom u 51. minuti, a izjednačio je Jorge de Frutos golom šest minuta kasnije. Frutos je zabio i pobjednički gol za Rayo u 80. minuti.

Rayo Vallecano je osmi na tablici sa 13 bodova, dok je Valladolid 19. s pet bodova.

Standings provided by Sofascore