najgora večer U KARIJERI

Lukaku otkrio što je razbio nakon ispadanja od Hrvatske: Plakao sam svaki dan

17.10.2024 u 17:10

Bionic
Reading

Nakon svjetskog srebra u Rusiji 2018., Hrvatska je četiri godine kasnije u Kataru ostvarila još jedan nevjerojatan rezultat. Momčad Zlatka Dalića uzela je svjetsku broncu.

No, od toga svega ne bi bilo ništa da je u trećem kolu po skupinama Hrvatska izgubila od Belgije. Završilo je 0:0 i taj je rezultat odveo Hrvatsku dalje, koja je najprije prošla Japan, pa onda i Brazil na penale, da bi u polufinalu izgubila od budućeg prvaka Argentine, a onda za treće mjesto slavila protiv Maroka.

Vratimo se na taj susret s Belgijom, kojeg je svojim nestvarnim promašajima obilježio napadač Crvenih vragova Romelu Lukaku. Inače fenomenalni napadač protiv Hrvatske je imao sigurno najgoru večer u karijeri i promašio je barem četiri zicera. Da je samo jedna ušla, Belgija bi išla dalje, a Hrvatska bi otišla doma.

Lukaku je poslije tog Mundijala proživljavao paklene dane, a sad je detaljnije prvi put progovorio o tom susretu.

Najgora večer u životu

'Imali smo tri dana da se pripremimo za tu utakmicu. Bili su to moji prvi treninzi nakon tri mjeseca pauze. Znao sam da ću biti u prvoj momčadi jer me izbornik treba. Igrali smo protiv Hrvatske, bilo je 0:0 i rekao sam: ’Ima nade’. Ušao sam u igru i svi znate da sam promašio četiri zicera. Tako je odlučio Bog i nemam problema s tim', rekao je Lukaku u podcastu Friends of Sports i nastavio:

'Ali poslije, kad sam udario klupu, tad je sva frustracija počela izbijati. Igram nogomet 23 godina i to je prvi put da me je tako pogodilo. Prvi put. Bio sam jako frustriran, pa sam razbio prozor u svlačionici. Nikad se nisam tako osjećao u svojoj karijeri.'

To nije bilo sve. Tek su ga čekale prave noćne more.

'Nikada nisam razmišljao o depresiji, ali kunem vam se, otišao sam na odmor na tjedan dana i svaki dan sam plakao. Fizički i psihički sam bio slomljen. Moram zahvaliti Thierryju Henryju. Triput dnevno me zvao i pitao kako sam. On živi nogomet i zna sve o njemu. I ja sam ovisnik o nogometu kao i on. Ali od tog trenutka pa sve do finala, nisam pogledao nijednu utakmicu sa Svjetskog prvenstva. Samo sam plakao po cijele dane', za kraj će Lukaku.