LOV NA EUROPU

Mate Bilić donio Splitu veliki preokret kod Belupa

21.09.2013 u 16:57

Bionic
Reading

U prvom subotnjem dvoboju MAXtv Prve lige Slaven Belupo je dočekao RNK Split i gosti su uz popriličnu dozu sreće nakon preokreta slavili konačnim rezultatom 1:2 (1:0)


Blizu tisuću gledatelja pohodilo je gradski stadion u Koprivnici i nakon pomalo uspavljujućeg uvoda dočekali su 19. minutu. Prvo su  vidjeli pogođenu stativu domaćeg napadača Enesa Novinića koji je odlično pucao glavom, a odmah zatim i sjajnu obranu svoga vratara Rodića koji je iz svog daljnjeg kuta sjajno 'iščupao' udarac Radotića.


Belupo je poveo u 41. minuti. S više od 40 metara Petar Filipović je pametno izveo slobodan udarac. Lopta se 'prošvercala' kroz gužvu u kaznenom prostoru i zakoprcala u mreži šokiranog vratara Zagorca. Tim rezultatom domaćini i njihov trener Ivan Katalinić napustili bi posljednju ligašku poziciju, ali nisu izdržali.


Split je u nastavak ušao s idejom da zadrži loptu i preuzeli su primat u sredini terena, no Glavica je imao dvije sjajne vezane prilike za povećanje vodstva u 55. minuti. Ipak, prvi puta nije se snašao iz blizine, a malo potom pogodio je i stativu. Opasno je gostima zaprijetio i Petar Brlek, a Split je do izjednačenja došao u 72. minuti.


Denis Glavina ubacio je iz kuta a Osječanin Branko Vrgoč snalažljivo potpisao rezultat 1:1. Kada se već činilo da će protivnici podijeliti plijen Mate Bilić je u 87. minuti iskusno stvorio lijepu poziciju i dobro dodavanje kapetana Križanca iskoristio ju za svoj četvrti pogodak u posljednjih šest kola. Novim porazom Belupo je ostao prikovan za dno ljestvice, dok je gostujući trijumf Splićane približio na pet bodova od Lokomotive koja bi mu mogla biti izravan konkurent za priželjkivani europski plasman na kraju sezone.