hrvatska reprezentacija

Modrić je protiv Poljske došao do nevjerojatne brojke u reprezentaciji

16.10.2024 u 11:15

Bionic
Reading

Hrvatska je sinoć u ludoj utakmici 4. kola Lige nacija odigrala 3:3 u gostima s Poljskom. Momčad Zlatka Dalića vodila je 3:1, ali je nakon isključenja Dominika Livakovića morala spašavati bod.

Luka Modrić u ovoj i prošloj utakmici sa Škotskom odigrao je maksimalniih 180 minuta, a osobito protiv Škotske bio je jedan od najboljih hrvatskih igrača. No, hrvatski kapetan je sinoć u Varšavi došao do nevjerojatnog statističkog podatka u dresu reprezentacije.

Modriću je utakmica protiv Poljske bila 182. u reprezentativnoj karijeri i sad je igrao u više od 50 posto svih utakmica hrvatske reprezentacije u povijesti. Hrvatska je od osamostaljenja odigrala 363 utakmice, a rekorder hrvatske reprezentacije odigrao ih je više od pola.

Za Hrvatsku je debitirao pod vodstvom Zlatka Kranjčara u ožujku 2006. godine, a u ovih 182 nastupa upisao je 27 golova i 29 asistencija. Drugi igrač reprezentacije s najviše nastupa je Ivan Perišić, koji je igrao 138 puta, a umirovljeni Darijo Srna upisao je četiri nastupa manje.