prekinuo odmor

Modrić nakon dugo godina stiže u Mostar, a za to ima dobar razlog; evo što je rekao

12.07.2024 u 14:34

Bionic
Reading

Luka Modrić, koji trenutačno godišnji odmor provodi na jadranskoj obali, uskoro dolazi u Mostar na premijeru dokumentarnog filma 'Hrvatski športski klub Zrinjski – Priča o ponosu'

Luka Modrić, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, imao jako dobar što nakon dugo godina dolazi u Mostar.

>> Luka Modrić stigao na finale Wimbledona: Dočekala ga je i sestra Kate Middleton

Poznato je kako je jednu sezonu proveo na posudbi u Zrinjskom iz Mostara gdje ga je vodio legendarni Stejpan Deverić.

Mnogi stručnjaci su mišljenja kako je upravo ta sezona u Mostaru izgradila Modrića da postane igrač kakav jest.

'Zrinjski kao klub i Mostar kao grad imaju posebno mjesto u mom srcu jer sam tu napravio svoje prve seniorske korake. Sjećanja na to razdoblje su fenomenalna. Ako me pamćenje dobro služi, zabio sam osam golova u dvadeset i nešto utakmica, što mislim da nije loša statistika. Ta prva godina u Mostaru mi je stvarno puno pomogla u daljnjoj karijeri', kazao je Modrić, prenosi portal klix.ba.

Prisjetio se Modrić i te 2004. godine kad je Zrinjski napravio velik iskorak:

'Od tog vremena klub je narastao, igra se Europa, osvojene su neke titule i jako sretan sam zbog tih rezultata i uspjeha', dodao je Modrić koji je stigao u Zrinjski na posudbu iz zagrebačkog Dinama 2003. godine.

Svi su ponosni na trofej Ultrasa

Inače, u Mostaru je od mostarskih Ultrasa dobio i trofej 'Filip Šunjić Pipa', koji se dodjeljuje igraču koji se te sezone najviše istakao svojim zalaganjem i ponašanjem na terenu, ali i odnosom prema navijačima.

Također treba reći kako je svojim unosinim transferima u Tottenhma i Real Modrić, zbog dogovorenog postotka, malo i 'napunio' blagajnu Zrinjskog.

U tom gradu Modrić zaista ima status super-zvijezde. S razlogom.

  • +23
Poznati na Wimbledonu Izvor: Profimedia / Autor: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Detalji o filmu i burnoj klupskoj prošlosti

Film će biti prikazan u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a po riječima redatelja i scenarista filma Dragana Komadine, ovaj dokumentarac govori o okolnostima osnivanja, djelovanja i nasilnog gašenja Zrinjskog 1945. godine, kao i o motivima za njegovu obnovu početkom 90-ih godina prošloga stoljeća.

U filmu, među ostalima, govore: Franjo Džidić, Ivan Ćurković, Jadran Ćela Topić, Blaž Baka Slišković i Luka Modrić, a upravo će Modrić uveličati mostarsku premijeru, prenosi FENA.