POTPUNI PROMAŠAJ

Nesuđeni trener Hajduka poput Gattusa kiksao na startu sezone; baš je razočarao

18.08.2024 u 15:57

Bionic
Reading

Kalinić je njega želio vidjeti na klupi Hajduka, no ni Paulo Sousa nije imao dobar star u sezonu

Paulo Sousa nije imao dobar početak u svojoj novoj avanturi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nakon što je odlučio preuzeti Shabab Al Ahli iz Dubaija, portugalski stručnjak nije uspio ostvariti jedan od ključnih ciljeva - plasman u Azijsku ligu prvaka. U kvalifikacijama je njegov tim eliminiran od strane katarske ekipe Al Gharafa Doha, što je svakako razočaravajući rezultat.

Iako će Shabab Al Ahli sada nastaviti natjecanje u Drugoj azijskoj ligi prvaka te postoji mala utjeha u činjenici da će pobjednik tog natjecanja iduće sezone imati direktan plasman u tzv. elitnu Azijsku ligu prvaka, ipak početak ove trenerske avanture za Sousu nije bio onakav kakav je priželjkivao.

Paulo Sousa, nekadašnji poljski izbornik, u svojoj trenerskoj karijeri bilježi i angažmane u klubovima kao što su Leicester, Basel, Bordeaux, Flamengo i Salernitana. Kao igrač, Sousa je ostvario zapaženu karijeru dominirajući u dresovima Sportinga, Juventusa i Borussije Dortmund.

Podsjetimo, Sousa je bio velika želja sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića, ali se odlučio za odlazak u UAE. Njih dvojicu veže odlična suradnja u Fiorentini.