šok terapija

Nogometaši Osijeka pobijedili su 16:0, a onda ih je ljutiti trener odlučio kazniti

12.07.2024 u 12:18

Bionic
Reading

U srijedu su nogometaši Osijeka slavili čak 16:0 u prijateljskoj utakmici protiv austrijskog petoligaša Raiffeisenbank Bad Kleinkirchheima. No, trener Osijeka Federico Coppitelli nakon svega nije bio zadovoljan pristupom svojih igrača na toj utakmici pa ih je odlučio kazniti

Prema ranijem planu priprema igrači Osijeka su u četvrtak trebali imati slobodno prijepodne, no trener Federico Coppitelli odlučio se na drastičnu promjenu te je zakazao kazneni kondicijski trening!

Problem? Pa u tome što je Osijek u srijedu igrao pripremnu utakmicu s lokalnim petoligašem Raiffeisenbank Bad Kleinkirchheim i slavio 16:0. Pedro Lima zabio je tri gola, Domagoj Bukvić i Ricuenio Kewal dodali su po dva, a u strijelce su se još upisali Mikolčić, Fućak, Soldo, Prekodravac, Pušić, Mierez, Jugović i Nejašmić, uz jedan autogol domaćina.

No, trener nakon utakmice nije bio zadovoljan pa je odlučio kazniti svoje igrače.

Neslužbeno, momčad Osijeka na terenu nije prenijela ono što se radilo na treninzima, a to je ustvari i bio glavni cilj te trening-utakmice. Tražio trener Coppitelli maksimalnu ozbiljnost bez obzira na ime, snagu i rang protivnika, ali očigledno je da igrači - posebno u drugom poluvremenu - nisu ispunili njegova očekivanja pa se odlučio na - kaznu!

Zato je Coppitelli u četvrtak ujutro, koje je trebalo biti slobodno, na terenu okupio igrače u krug, u dugom monologu rekao što im je imao za reći, objasnio je razloge svoje odluke te kako takvo ponašanje neće tolerirati, a onda ih 'prepustio' kondicijskom treneru Paolu Fontu na četrdesetak minuta. Nitko nije bio izuzet s izvanrednog treninga, pa ni golmani...

Osijek u petak završava austrijski dio priprema, a u subotu će na povratku prema Hrvatskoj od 15 sati stati u Radomlju gdje ih čeka još jedna pripremna utakmica, sad protiv ukrajinskog prvoligaša Ruha Vinikija.