DRama na šubićevcu

Novi trener je već krenuo prema Šibeniku, a onda mu je javljeno da nije dobrodošao

13.10.2024 u 10:18

Bionic
Reading

Premda je nakon četvrtine sezone Šibenik visokoplasirani peti na ljestvici SuperSport HNL-a, mnogi u Krešimirovom gradu nisu bili zadovoljni igrom kluba sa Šubićevca u posljednjih nekoliko kola.

Nakon fantastičnog otvaranja sezone i pobjeda nad Osijekom, Slavenom i Lokomotivom, uslijedio je pad u igri i tek dva osvojena boda kod kuće s Istrom i Varaždinom. Iako je Mario Carević na raspolaganju imao praktički cijelu momčad koja je lani igrala drugoligaški nogomet tek pojačanju s veteranima Žutom i Santinijem, ambicije među navijačima su porasle i Carević je morao otići.

Također, unatoč tome što je lani u nikad zanimljivijoj sezoni druge lige uveo Šibenik u prvi razred, nemali broj navijača Careviću nikad nije oprostio činjenicu što je legenda Hajduka. Upravo nakon teškog 4:0 poraza na Poljudu, klub i Carević su se rastali, a Šibenik je bio blizu dovođenja novog trenera.

Funcuti stopirali dolazak

Radi se o Toniju Golemu, koji je praktički sve dogovorio i čak oformio svoj stručni stožer. Prema neslužbenim informacijama Golem je već krenuo iz Zagreba put Šibenika, a onda mu je na pola puta javljeno kako neće biti ništa od posla i da nije 'dobrodošao.'

Problem je izgleda 'navijačke prirode'. Funcuti nisu bili sretni činjenicom da na klupu Šibenika dolazi još hajdukovac. Nakon hajdukovca Carevića, još jedan hajdukovac, Golem. S obzirom na sve jači rivalitet između dva kluba, navijači nisu željeli još jednog hajdukovca na klupi. Na kraju su se čini se na Šubićevcu odlučili da je bolje ne dizati tenzije te bi klupu trebao preuzeti bivši igrač i vojnik kluba Marko Kartelo.

Standings provided by Sofascore